Motorola telefoni dobijaju veoma važno unaprijeđenje kamere

0

Sa tim na umu, Motorola je odlučila da doda Google Photos Auto Enhance algoritam svom softveru kamere na novim Motorola edge 40 neo i Motorola g84 5G modelima.

Korisnici sada mogu da odaberu Auto Enhance opciju unutar korisničkog interfejsa kamere kako bi unaprijedili boje i osvjetljenje fotografije nakon što je načine. Kada se Auto Enhance opcija iskoristi, algoritam baziran na vještačkoj inteligenciji podešava ključne komponente svake slike, pažljivo analizirajući fotografiju kako bi automatski poboljšala balans bijele boje, ekspoziciju, senke, kontrast, zasićenje i brojne druge aspekte.Efekat Google photos Auto Enhance opcije je suptilan, ali u velikoj meri doprinosi kvalitetu fotografije. Samo procesuiranje dešava se automatski u pozadini, kako korisnici ne bi morali da brinu da će zbog aktiviranja ovog podešavanja propustiti neki važan trenutak.

Pored ovoga, Motorola smartfoni koriste Google Photos kao primarnu aplikaciju za sve fotografije i video snimke, i samim tim one se automatski organizuju – tako da se lako mogu pretraživati na osnovu određenih parametara kao što su ljudi, mesta i stvari koje se na njima nalaze.Na ovaj način, korisnici uvijek mogu da lako pronađu određene uspomene i podijele ih sa svijetom.

Kako biste saznali više, posjetite www.lenovo.com ili čitajte o najnovijim vijestima na Story Hub ili Motorola Global Blog.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.