Morata ponovo u Juventusu

0

Juventus nije časio časa nakon komplikacija oko transfera Arkadijuša Milika u Romu, koji je istovremeno stopirao dolazak Edina Džeka u Torino. Stara dama je postigla dogovor sa Atletiko Madridom oko pozajmice Alvara Morate, koja će biti plaćena paprenih 9.000.000 evra, uz opciju otkupa na kraju sezone za 45.000.000. Španac stiže već sutra u Torino, gde će obaviti formalnosti i potpisati ugovor sa novim-starim klubom.

Moratin naslednik u dresu Jorgandžija biće Luis Suarez, koji je već dogovorio dvogodišnju saradnju u novom klubu i platu od 9.000.000 evra neto. Tako nije isključeno da Edin Džeko drugo vezano leto opstane bez već viđenog transfera. Prošle godine je imao dogovor sa Interom, ali je Roma tražila previsoko obeštećenje i potom ga promovisala u kapitena. Sada je napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine imao dogovor sa Juventusopm oko plate od 7.500.000 evra, ali je kolaps nastao oko pregovora između Rome i Milika. Vučica je navodno promenila svoje uslove kada je u pitanju poljski napadač, što je dovelo do zastoja, a Juventus nije imao vremena da čeka.

Ipak, pojedini izvori u italijanskim medijima smatraju da će Juventus pored Morate dovesti i Džeka, čime bi konkurencija u samom špicu napada Stare dame postala paklena. Da li će biti tako pokazaće naredni dani.

Alvaro Morata je bio Juventusova “sigurica”. Reč je o igraču koji vrlo dobro poznaje sredinu i neće mu biti neophodan period adaptacije. Za Staru damu je igrao između 2014. i 2016. godine, ostvario je 93 nastupa u svim takmičenjima i postigao 23 gola. Džeko ima 34 godine, ali to još uvek ne igra presudnu ulogu u njegovoj karijeri. Gde god je igrao u poslednjih desetak godina uglavnom je postizao dvocifren broj pogodaka po sezoni, a tokom pet sezona u Romi zabeležio je 222 nastupa u svim takmičenjima i postigao 106 golova. Vučici će biti teško da pronađe napadača koji će moći da ponovi taj učinak, a upitno je da li bi i Arkadijuš Milik to mogao.

(Mozzart)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.