Momir Bulatović: Žao mi je Crne Gore i stidim se glupih postupaka njene vlasti!

1

Bivši predsjednik Crne Gore i Savezne vlade Momir Bulatović ocijenio je da je neodrživo stanje da u Crnoj Gori kontrolni paket akcija u svađi između pravoslavaca drže Albanci i Muslimani. Navodi i u odnosima između Srbije i Crne Gore ipak najviše škripi u samoj Crnoj Gori. Bulatović ističe da današnja Crna Gora, nažalost ne zna šta će sa Njegošem, pa ga protjeruju iz udžbenika i obrazovnog sistema.

“Meni je žao današnje Crne Gore i stidim se mnogih postupaka crnogorskih vlasti. Počev od nesrećnog priznanja Kosova, preko malih zađevica i čarki sa Srbijom, do priče da će patrijarhu srpskom Irineju da zabrane dolazak u Crnu Goru.Dokazivati crnogorsku samobitnost na antisrpstvu je suludo i to je nemoguća misija, poručio je Bulatović.

Dodaje da u odnosima između Srbije i Crne Gore danas najviše škripi u samoj Crnoj Gori.

“Znate, Crna Gora se pogubila. Prije dvije godine nijesu znali šta će sa Njegošem, dan danas ne znaju šta će sa Njegošem. Sad hoće da ga izbace iz udžbenika i obrazovnog sistema, pojašnjava on.

Smiješno, dodaje on, djeluje priča o Crnoj Gori i NATO-u.

“Kao Crna Gora je sad pod nekom, kobajagi zaštitom. Kao oni su sad u NATO. To zaista djeluje smiješno. Iskreno, potezi crnogorske vlasti su ogromna količina gluposti, a glupost je teško predvidjeti, navodi bivši predsjednik Crne Gore.

Bulatović kaže da Milo Đukanović danas ne može da bude ni miran, ni spokojan, a ni srećan.

“Ovo nije Crna Gora naših predaka koju su nam ostavili u amanet i ona danas ne može da izdrži toliko količinu protivrječnosti. Danas kontrolni paket akcija u svađi između Srba i Crnogoraca drže Albanci i Muslimani i donose rješenja koja su u suprotnosti sa istorijiskim trajanjem države Crne Gore. Zaista, nemam ništa protiv Albanaca i Muslimana, ali ovakvo stanje je neodrživo, poručuje Bulatović.

Smatra i da ne Milošević radio težak posao u nemogućim uslovima i da je on heroj iz Dejtona. Pokušaj Evrope da se obračunava sa Rusijom, Bulatović je nazvao idiotskom idejom.

1 Comment
  1. PzP budva komentariše

    Omiljena izjave Nebojse Medojevica: ‘Crna Gora nema mira dok je Mila i Momira!’

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.