Mitropolit Amfilohije: Režim pljuje na svoj grb, svetinje hoće da prisvoje, pogaze i oskrnave!

3

“Crkva Božija je nepobjediva i neuništiva jer je njena duša, srce, Duh Sveti životvorni. Ona je sama po sebi tijelo Hristovo a oni koji su na vlasti u Crnoj Gori, pokušavaju da ono što je Božije, što je Bogu prinijeto na dar i narodu Božijem, prisvoje, pogaze i oskrnave, kao što su to radili i njihovi prethodnici, zbog čega se narod s pravom pobunio, žrtvujući se i pjevajući: Ne damo svetinje”, ocijenio je Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Vladika je ocijenio da oni nemajući razuma i mudrosti pokušavaju da i ono što je nebesko, što je Božije, što je Bogu prinijeto na dar i narodu Božijem, da i to prisvoje sebi, pogaze i oskrnave, kao što su to radili i njihovi prethodnici.

“U Crnoj Gori 50-60 godina su bili oskrnavljeni naši hramovi, mnogi porušeni, pretvoreni u štale. Porušena je i svetinja na Lovćenu koja je bila u grbu Crne Gore. Zamislite vi tu Crnu Goru i vlast crnogorsku koja pljuje na svoj grb, gazi ga i ruši, uništava! I to nastavlja da radi pokušavajući i druge svetinje da prisvoji! Kome da ih daje i šta sa njima da uradi!”

Visokopreosvećeni je poručio da su te svetinje koje pokušavaju da otmu Hristove, svetinje naroda Božijeg koji ovdje živi, svetinje ove Crne Gore, ali one krštene, miropomazane Crne Gore, koja je hodila putem Svetoga Jovana Vladimira.

“Te Crne Gore se odričući i stvarajući neku novu Crnu Goru, nepostojeću u istoriji, gazeći Boga i ljudsku ljubav, braću svoju, oni hoće da otimaju svetinje. Daj Bože i njima da Bog podari razuma molitvama Svetog Arsenija, Vukašina iz Klepaca i svih drugih koji su Hrista posvjedočili i njemu se prinjeli na dar”, zaključio je Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

3 Comments
 1. Jami komentariše

  DPS je gotov. Pukli su kao tikva. Ja poznajem 10tine DPSovaca, koji su ogorceni stanjem u drzavi. Na stotine i na hiljade lojalnih glasaca DPS masovno prica da ih vise nece glasati. Masovno izlaze na Litije. Narode srecna vam slobodna Crna Gora! DPS je partija proslosti, nakon pada sa vlasti DPS ce totalno da se rasformira i vise nece postojati kao partija! Ostace samo trag u proslosti na sva zlodjela koje je DPS uradio i obrukao Crnu Goru tokom svoje necasne vladavine! Narode izdrzi jos do izbora! Onda svi masovno protiv DPS i njihovih satelita. I vec na jesen Crna Gora ce biti srecna drzava!

  13
  2
 2. bajo komentariše

  Јами,воли бих да је је то тако. Заборављаш на увртање руку…

 3. Traktorist komentariše

  Imperativ CG politike: obnoviti atokefalnost CG crkve, eliminirati SPC iz javnog i političkog života, zakonski progoniti i zabraniti rad četničkofašistički udruženja npr df, vratiti sve oteto od spc plačkaša, naplatiti penale za korištenje otete imovine, uvesti vizni režim za srbiju, reviziju državljanstva detaljno provesti , zahtjev za pravednu novčanu štetu za zločine srbijanskog zločinačkog režima od 2918 g., ,,,

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.