“Minut, dva partija” nastavlja da ispunjava Duškove naloge: Ćute o vezama sa Marovićem i Mićunovićem, optužuju koalicione partnere s kojima vladaju u tri opštine!

2

Politička grupacija Demokrate Crne Gore, po nalogu premijera Duška Markovića, čija su izgleda, poslednjih mjeseci, postali produžena ruka u obračunu sa onima koji ne misle kao oni, nastavljaju da uveseljavaju javnost svojim i više nego smiješnim saopštenjima u kojima pokušavaju da se očešu o portal Borbu, ne bi li na taj način povratili svoj rejting. Ništa čudno od stranke koja je poslednjih dana u narodu poznata kao i tomahavk partija, jer kao ni tomahavk nit se zna gdje udaraju, a nije poznato ni gdje će sjutra udariti, sve zavisno od toga, gdje ih bude navodila ruka njihovog političkog mentora Duška Markovića. Taman kad je javnost očekivala da nam Demokrate, tačnije njihov guru Boris Bogdanović, koji se krije iza partijskih saopštenja, a koji je vođa Demokrata, odgovore na optužbe koje na njihov račun iznosi njihov dojučerašnji funkcioner a i dalje član stranke Goran Slovinić iz Budve, odjednom im je maca pojela jezik. Satjerani uza zid činjenicama i dokazima, konkretnim optužbama njihovog člana Gorana Slovinića, čije ime ne smiju da pomenu, a kamoli da ga demantuju, u staljinističkom maniru, nastavljaju da sipaju optužbe na račun svojih koalicionih partnera u tri crnogorske opštine, od čega korist ima samo Duško Marković.
Pošto je Borba prije dva dana, konkretnim dokazima, razbila u paramparčad laži i podvale, Duškove družine, a o kojima sada ćute i prave se kao da se ništa nije desilo, shvatili smo da Demokrate, tačnije njihov guru (jer tamo su većina časni i pošteni ljudi koji ne mogu da se iskažu zbog kompleksaša), voli kombinaciju sadizma i mazohizma, pa smo zaključili da naše odgovore čita po više puta na dan, obavezno uz pjesmu MC Stojana, „Bičuj me Stojane“.
Za razliku od drugih medija, kojima moraju da plaćaju prostor za reklamiranje, mi ćemo u daljem našem odgovoru, potpuno besplatno to uraditi i javnosti predstaviti o kakvoj se skupini ovdje radi.
 Demokrate u maniru Pinkovog “Minut dva”, pitaju „kako to da se Borba nije bavila pitanjem kako je i zašto Marko Bato Carević od Dragana Krapovića tražio da mu isplati 2,2 miliona evra, navodno na osnovu ugovora koji je imao sa Opštinom Budva, a zapravo, po sopstvenom priznanju, na osnovu riječi Svetozara Marovića iz vremena kada su Budvom vladali oni koji su potom sklapali sporazume o priznanju krivice“.
Koliko je javnosti poznato, Demokrate su u Budvi koalicioni partneri da DF-om, pa samim tim i sa Markom Batom Carevićem, koji krajem godine treba da preuzme, opet po dogovoru sa tim istim Demokratama, rukovođenje Budvom. Ako su ovi njihovi navodi tačni, javno ih pitamo zašto onda nijesu raskinuli koaliciju sa DF-om, istog momenta kada je Carević tražio taj novac od Krapovića. Ili možda to planiraju da urade u narednih mjesec dana, kada Carević treba da preuzme rukovođenje Budvom i da na taj način odrade još jedan posao za svog mentora Duška Markovića. Pozivamo, javno, Demokrate i njihovog gurua Borisa Bogdanovića da javnosti dostave dokaz o gore pomenutim tvrdnjama ili da ovo što su oni saopštili javno ponovi Dragan Krapović, u intervjuu koji mu ovim putem nudimo. Ako ne žele ni jedno ni drugo, onda neka koliko je sjutra, podnesu krivičnu prijavu protiv Carevića i tako dokažu da pričaju istinu. Otvoreni smo za konkretnu saradnju, u cilju što bolje informisanosti javnosti, i biće nam zadovoljstvo da i tu aferu, ako postoji, razotkrijemo, uz pomoć Demokrata. Ukoliko pak od tri ponuđene opcije koje smo im javno ponudili ne ispune ni jednu, biće jasno da su takvu informaciju plasirali po nalogu Duška Markovića, sa kojima mjesecima vode intezivne pregovore, kako napadati političke neistomišljenike, koji im ne smetaju, gle čuda, kad treba da im pomognu da se dočepaju vlasti. Licemjerno zar ne?

Veze Krapovića sa Marovićem i Mićunovićem

Dok razmišljaju o našoj ponudi da zajedno raskrinkamo pomenutu aferu, evo još par pitanja na koja treba usput da odgovore javnosti.
1. Da li je Bato Carević pismeno ili usmeno tražio novac od Krapovića i kada se to tačno desilo i zbog čega to nije Krapović prijavio tužilaštvu? Ili zašto to Demokrate nijesu prijavile sve to tužilaštvu nego i danas prikrivaju to navodno krivično djelo?
2. Kakve su veze Krapovića sa Milošem Marovićem i Branom Mićunovićem koji su mu omogućili da dobije dozvolu za svoje podmornice u Marini Budva?
3.Zbog čega je otac Dragana Krapovića onemogućio 2005 godine izbor opozicionog predsjednika u Budvi i tako indirektno pomogao da dođe na vlast organizovana kriminalna grupa koja je opustošila taj grad, a koja je kasnije pomogla njegovom sinu u unosnom poslu, u dobijanju dozvole za podmornice?
4. Javnost zanimaju i detalji oko kombinacija Krapovića i Lazara Rađenovića koji im je kada je bio predsjednik Opštine zamijenio zemlju selo za grad, navodno zbog neke štete koju su pretrpjeli, a koja gle čuda, nema ama baš nikakve veze sa Opštinom?
Demokrate u svom saopštenju, koje su okačili na Fejsbuk stranici pitaju zbog čega Borba ne piše da je Nebojša Medojević povezan sa zemunskim klanom. Podsjećamo Demokrate da je Nebojša Medojević njihov koalicioni partner u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, koga su sami birali, iako su znali da je povezan sa zemunskim klanom, pa čudi da im ne smeta taj isti Medojević zahvaljujući kome Demokrate i danas imaju tri predsjednika opštine u pomenutim gradovima. Kad je opstanak vlasti u pitanju, Demokratama izgleda ne smeta ni Medojević, ni zemunski klan. Međutim, spremni smo i o tome da pišemo, i opet, javno nudimo Demokrate da izaberu funkcionera koji će o Medojevićevim vezama sa zemunskim klanom pričati za Borbu, a mi ćemo sa zadovoljstvom sve to objaviti.
Dok razmišljaju i o ovoj našoj ponudi, kao i o gore pomenutim pitanjima, evo im još par pitanja za razmišljanje?
1. Kada će sadašnji visoki funkcioner Demokrata javno progovoriti o malverzacijama u kojima je učestvovao vezano za pronevjeru para iz Savezne Vlade tokom 2000. godine, koje su se odvijale u prostorijama sadašnje diskoteke Bigl u Podgorici?
2. Kada će sadašnji visoki funkcioner Demokrata progovoriti kako je osnovan DAN, čijim parama i kako je završio u privatnim rukama? I kakva je bila njegova uloga u prenošenju para iz Beograda u Podgoricu i gdje je završio dio tog novca?
3. Kada će sadašnji visoki funkcioner Demokrata pristati javno da saopšti kako je učestvovao u falsifikovanju potpisa podrške Slobodanu Miloševiću na izborima 2000. godine i koliko je novca podijelio iz svoje kancelarije u Bloku 5 za ta prljavi posao?
4. Kakva je uloga sadašnjeg visokog funkcionera Demokrata u aminovanju krađe na referendumu 2006. godine, kao saradnika Františeka Lipke?

Ostali dio njihovog pamfleta ne želimo da komentarišemo i vjerujemo im da je sve tačno, samo neka se usresrijede da odgovore na ova pitanja. Očekujemo da borci za istinu i pravdu odgovore na sva ova pitanja, a ako prećute odgovore, kao što ćute na optužbe njihovog nekada visokog funkcionera a danas člana stranke Gorana Slovinića, svima će biti jasno da Duškov “Minut, dva”, samo ispunjava naloge svog šefa.
Pošto smo previše vremena izdvojili za pomenutu političku grupaciju, evo im još jedna javna ponuda, jer smo danas baš velikodušni. Pošto vole da u medijima plasiraju plaćene tekstove, kao jedan vid reklamiranja, što je da se razumijemo skroz legitimno i legalno, neka dio novca izdvoje za plaćeni termin na nekoj televiziji, koja će ugostiti Dragana Krapovića i Gorana Slovinića. Kud ćete veće promocije za jednu stranku nego da dva člana Demokrata o svemu popričaju pred kamerama, a mi obećavamo da ćemo obezbijediti prenos te emisije, o našem trošku na našem portalu.
Redakcija Borbe

2 Comments
  1. BR komentariše

    Pa i Nebojsa Medojevic i individualno i preko Vas kaze da su Sorosoidi i da su placenici Duska Markovica, pa i dalje im daje vlast u tim opstinama? Vrlo objektivan tekst, ovako ste ostri i prema DF i nepostojecoj ‘PzP’. Ko li ce biti prvi koji ce reci da PzP vise ne postoji?

    1. admin komentariše

      Poštovani, preko nas ne piše Medojević o sorošoidima i ostalim. Becic i Medojevic su koalicioni partneri.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.