Mladen Mikijelj

Ministarstvo prosvjete: Kompanija MTEL donirala pet setova robota osnovnim školama za takmičenje u robotici

0

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, razgovarala je sa izvršnim direktorom kompanije MTEL, Zoranom Milovanovićem, o saradnji javnog i privatnog sektora u cilju poboljšanja obrazovanja, stvaranja novih prilika za učenje i razvijanje novih vještina kod učenika i studenata.

“Kompanija MTEL donirala je pet setova robota osnovnim školama za takmičenje u robotici koje se održava 17. maja. Roboti su donirani podgoričkim osnovnim školama „Savo Pejanović“, „Štampar Makarije“, „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, „Daša Pavičić“ iz Herceg Novog i „Radomir Mitrović“ iz Berana”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Jakšić-Stojanović i Milovanović su razgovarali i sa mentorima škola koje su dobile ovu vrijednu donaciju o potrebama učenika i izazovima koje donosi era digitalizacije i načinu na koji na njih treba adekvatno odgovoriti. Cilj je, poručeno je, da je najvažnije da učenici nauče da budu zaštićeni i bezbjedni prilikom korišćenja novih tehnologija i da na pravi način iskoriste sve njihove benefite.

“Učesnici sastanka su zaključili da samo zajedno možemo da kreiramo novu budućnost i da stvaramo nove prilike i mogućnosti za naše učenike”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.