Ministarstvo finansija: Predmet protiv direktorke ASK-a formiran poslije nalaza budžetske inspekcije

0

Ministarstvo finansija, na čijem je čelu ministar Novica Vuković, dostavilo je nedavno tužilaštvu obimnu dokumentaciju o mogućim zloupotrebama Agencije za sprečavanje korupcije i njene direktorke Jelene Perović. Imajući u vidu da je Perovićeva danas uhapšena, vrijedi podsjetiti da je predmet u Specijalnom tužilaštvu formiran nakon što je Ministarstvo finansija dostavilo nalaz Budžetske inspekcije.

U izvještaju Budžetskih inspektora tada su naveli da je Perović prošle godine na osnovu spornih rješenja za varijabilni dio zarade i prekovremeni rad prihodovala 13.447 evra.

Pored toga, inspektori su utvrdili i da je Perovićeva po osnovu rješenja koja su donesena mimo zakona za rad u radnim grupama ostvarila naknadu od 8.722 evra.

Budžetska inspekcija utvrdila je brojne nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u Agenciji za sprječavanje korupcije, na čijem je čelu Jelena Perović. Izvještaj je objavljen sa sajtu Ministarstva finansija.

Takođe, oni su tada kazali da u dijelu dodjele varijabila i naknada za prekovremeni rad nijesu primjenjene odredbe Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Izvještaj su potpisale budžetske inspektorke Jelena Perućica i Gordana Janjić.

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva. Nešto prije 15 sati Perovićeva je dovedena na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.