Ministar odbrane BiH hoće da zapali region: U svijetlu Rezolucije o Srebrenici traži ukidanje Republike Srpske, Srbima prijeti novom „Olujom“

0

Obistinjuje se sve ono što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predvidio i zbog čega se lavovski borio protiv rezolucije UN o takozvanom genocidu u Srebrenici!

Poslednja potvrda toga stigla je od ministra odbrane BiH Zukana Heleza, u vidu stravičnih prijetnji upućenih Srbima i Republici Srpskoj, koje zlokobno najavljuju da Vučića tek čeka bitka za opstanak srpskog naroda u regionu.

Vučić je uspio da obesmisli sramnu rezoluciju, jer je ona na kraju usvojena na skandalozan način, sa svega 84 glasa “za” od 193 države, ali to nije spriječilo njene tvorce da nastave sa udarima na Srbiju i Srbe, čiji je jedan od glavnih ciljeva ukidanje Republike Srpske.

Novi napad usledio je istog dana, kada je Zukan Helez, gostujući na ekstremističkoj bošnjačkoj televiziji “Hajat”, najavio da će bošnjačke vlasti, u svijetlu rezolucije, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podijeljena na dva kantona, a njeno ime izbrisano zauvijek.

Helez je Srbima zaprijetio da će, ako se ne povinuju ovom planu, “izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su protjerani u Oluji, poručivši da bi bila “prednost” ako bi se Srbi sami iselili.

Bosanski ministar odbrane naglasio je da “predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara” dijele njegove stavove.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.