Milovan Drecun (SNS) za Borbu: Sramni režim Mila Đukanovića pljunuo na istoriju i podržao etničko čišćenje Srba u „Oluji“!

0

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i predsjednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da je prisustvo oficira Vojske Crne Gore na proslavi „Oluje“ nečasno i da je zvanična Crna Gora na taj način pljunula na sopstvenu tradiciju i istoriju.
-Prisustvovati obilježavanju najvećeg etničkog čišćenja jednog naroda u Evropi, nakon drugog svjetskog rata, znači da se slažete sa tim etničkim čišćenjem, da ga podržavate i da mu se radujete. Nijesam vidio nijednog crnogorskog zvaničnika na obilježavanju stradanja srpskog naroda u „Oluji“, Bratuncu, Podrinju… Ali zato pružaju punu podršku Hrvatskoj da završe posao koji su započeli, a to je da nema više Srba u toj državi, kazao je Drecun u izjavi za Borbu.
Ponovio je da je ovakav čin crnogorske vlasti i oficira koji je bio na proslavi etničkog čišćenja Srba sraman i necivilizacijski.
-Ali, od podvorničkog odnosa režima Mila Đukanovića ništa drugo se ne može ni očekivati, rekao je Drecun.
On porulčuje da ne treba prihvatiti prljavu igru Mila Đukanovića i da ne treba zaboraviti da skoro trećina stanovnika Crne Gore su Srbi.
-Režim Đukanovića je prolazna stvar, jer se zasniva na nanošenju štete Srbiji, naglasio je Drecun.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.