Miloš Medenica sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja

0

Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, Miloš Medenica, uhapšen je jutros na podgoričkom aerodromu. Nešto poslije 12 sati Medenica je priveden u prostorije Specijanog policijskog odjeljenja, prenosi RTCG.

Medenica je uhapšen oko 10:35 sati, nakon što je avionom iz Beograda sletio na aerodrom u Golubovcima.

Viši sud donio je 5. maja naredbu za raspisivanje nacionalne potjernice za Milošem Medenicom koji se tereti da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta, droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, saopšteno je iz Višeg suda.

Portal Libertas press je objavio transkripte razgovora koje je Europol dostavio policiji Crne Gore, a koji navodno potvrđuju da se Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Prema navodima portala, Miloš Medenica je šverc obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića koji je je uhapšen 15. decembra prošle godine u Podgorici i još je u pritvoru.

Sud u Podgorici produžio je za još dva mjeseca pritvor njegovoj majci Vesni Medenici.

Medenica je uhapšena 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.