Milo očekuje podršku pape: Traži pomoć Vatikana da ruši Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori!

1

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će tražiti podršku Vatikana za konačni obračun sa SPC u Crnoj Gori i zato je baš u ovom momentu, kada režimski mediji kreću u frontalni napad na Mitropoliju, odlučio da posjeti papu, otkriva Borba. Plan Vatikana je odavno, da se razbije pravoslavna crkve, u ovom slučaju formiranjem posebne crnogorske pravoslavne crkve i otimanjem imovine SPC. Đukanović je odlučio da krene u konačni obračun sa srpskim korpusom u Crnoj Gori, a na tom putu mu je direktna smetnja Mitropolija.

“Javna je tajna da Vatikan sada želi da likvidira posljednju oazu slovenskog pravoslavlja na Jadranu i Mediteranu, a to je Crna Gora i njena Mitropolija crnogorsko-primorska. Đukanović je ušao u finalizaciju tog projekta, pa je logičan njegov današnji susret sa papom. Odlaskom u Vatikan, Đukanović je poslao jasnu poruku da on želi da mu oni budu saveznici u ovom obračunu, kaže naš sagovornik.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u zvaničnoj je posjeti Svetoj Stolici. On se u Vatikanu sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, posjeta crnogorskog predsjednika Vatikanu je potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o saradnji iz 1886.

„Crna Gora je nakon obnove državnosti, prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu pažnju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i vjerskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti, obnovila odnose sa Svetom Stolicom i kroz Temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju.

1 Comment
  1. […] Milo očekuje podršku pape: Traži pomoć Vatikana da ruši Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.