MILO NA ČELU KOMITA

3

Piše: Aleksandar Petrović

Biti na čelu „komita“, to je, u osnovi, plan Mila Đukanovića za Nikšić. Zajedno sa „komitama“, a protiv demokratije, dakle „gerilski“, militarizacijom atmosfere. NJegovi „mediji otpora“ horski ponavljaju „Crna Gora je okupirana“! Od koga? Od svog naroda, njegove većine, od onih koji misle drugačije. Zato se, na čelu sa budućim „komandantom iz šume“ – prema njegovoj ličnoj najavi – Crna Gora mora vratiti u prošlost, pravo u njegove samodržačke ruke, u ruke njih nekolicine članova „porodice“. A „porodica“ nije to samo zajednica po krvi i životu, već njoj pripadaju svi oni koji rade za interese uže porodice Đukanović, uz naknadu u vidu prolaznog profita iz različitih privilegija.

Pet je temeljnih tačaka Milove „komitske“ kampanje za nikšićke izbore. Prava je da većinu treba zaustaviti u procesu osvajanja vlasti, jer vlast pripada „prosvećenoj“ manjini (u ovom slučaju, jasno, ne radi se o Kantovom prosvećenom despotu) čija je prava veština sticanje bogatstva dok, istovremeno, u Crnoj Gori raste broj siromašnih. Drugo, prošlost je izbor „komita“, prošlost je „bolja“ jer su tada oni bili na vlasti u Crnoj Gori. Treće, u Nikšiću ne treba ništa menjati, dakle, bez promena sve dok Nikšić ne zamre potpuno. Ovako kako je sada – dobro je, tako treba da ostane i to se mora braniti i novim „komitama“. Četvrto, zavadi međusobno svakoga koga možeš, crtaj grafite, sudi „ratne zločince“, brani Srebrenicu od Nikšića i okrivi demokratsku većinu da je ona kriva što možda baš Milove „nevidljive trojke“ lažima ispisuju na džamiji svoj očaj. Peto, budućnosti nije njihov cilj, nego vlast, bilo kakva, prošla, svađalačka, nedemokratska, a budućnost treba „uložiti“ u „komitsku“ vlast, a ne vlast staviti na raspolaganje budućnosti, kao u svakoj normalnoj, demokratskoj državi.

Već je lako zaključiti da je Nikšiću pripalo to istorijsko uvažavanje, ta osobita i velika počast od Crne Gore da u ime nje, i svih njenih građana, kažu i potvrde da je Crna Gora izabrala da vlada narod, a ne jedan vladar. Baš Nikšić će reći da je Crna Gora definitivno krenula putem promena, da ona neće da jedni imaju, a svi drugi da jedva preživljavaju, da Crna Gora neće nazad u prošlost, nego napred u B-U-D-U-Ć-N-O-S-T. Reći će NE „komitskoj“ autokratiji i pozdraviće slobodnu i demokratsku državu. Ovo sve sigurno zna i novi vođa „komita“, ali ipak nepovratno ide svojom jednosmernom stazom isključivosti i podela u još jedan siguran poraz, sve misleći da je to pobeda.

3 Comments
 1. Marko komentariše

  Vi pricate o demokratiji,hahaha,vrhunac cinizma kad krajnja desnica sebe naziva demokratama.Bezocna laz,Milo je ovdje nebitan,no VI.

  1
  3
 2. Pop Pera komentariše

  Petrovići u Srbiji su veoma rašličiti od naših svetih Petrovića.Naime, u Srbiji su Petrovići ciganskog porijekla. To bi možda zanimalo autora ovog teksta.

 3. Simon komentariše

  Milo pukao.. tik tak tik tak.. Korupcija, nepotizam, mafijanje.. To je njegov DPS.. Gotovi su hvala Bogu vise!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.