Miličković pisao premijeru: Gospodine Krivokapiću, ne postoji razlog da narod plaća reketiranje

2

Predsjednik udruženja akcionara AD EPCG NIKŠIĆ, Vasilije Miličković, uputio je otvoreno pismo Premijeru Zdravku Krivokapiću, povodom, po njegovim riječima najmonstruoznije pljačke svih krajnjih potrošača električne energije od strane “uže i šire familije Đukanović” u iznosu preko 30 miliona evra godišnje i na rok od 30 godina.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

VLADA CRNE GORE

-premijer

prof. Zdravko dr. Krivokapić

P o d g o r i c a

OTVORENO PISMO

Poštovani g. Krivokapić

Godinama unazad sam se obraćao svim tzv. državnim institucijama, tužilaštvu, sudstvu, raznim agencijama, Parlamentu CG čak sam pisao i krivičnu prijavu protiv svih 81 poslanika zbog veleizdaje države i izvršenog puča na ustavno uređenje i vladavinu prava, danima sam protestvovao ispred Ustavnog suda, Skupštine, VDT, Vlade CG i svi su me ignorisali iz dva razloga, jedni koji su neznaveni a drugi visoko korumpirane osobe i institucije od strane Mila Đukanovića i njegovog DPS-a.

Vi ste g. Krivokapiću nova ličnost na javnoj i političkoj sceni u CG, u vas jedinog vidim nadu i očekujem da spriječite najmonstruozniju pljačku svih krajnjih potrošača električne energije pa i vaše Vlade i vas lično od strane “uže i šire familije Đukanović” u iznosu preko 30 miliona godišnje i na rok od 30 godina . Uprostit ću gospodine premijeru.

Milo Đukanović je kao pravi diktator izgradio 30-tak mini He i dva Vjetroparka na ime svoga sina, kuma, brata, partijskih drugova Golubovića, Mašovića … i sakriven iza stranih investitora koji nam dolaze sa egzotičnih ostrva i ofšor kompanija i preko svoje Vlade i poslanika izglasao Zakon o energetici 29.12.2015.g. sa kojim je obavezao sve građane, domaćinstva, fabrike, vas i mene lično da u PRIORITETU svaki mjesec odkupljujemo njegovu struju po 120 e/mwh pa kad svaki njegov proizvedeni kilovat potrošimo onda možemo trošiti kilovate iz naše AD EPCG iz He Pive, He Perućice i TE PV po cijeni NT- 26 e/mwh .

Da ovaj nezamislivi lopovluk ne bi do kraja “ugasio život “ potrošača i privrede Đukanović je naredio da se jedan dio, kršten pod “OiE-1” njemu plaća iz budžeta Vlade CG, a drugi da plaćaju potrošači kroz stavku 27 na računima za struju kroz stavku “OiE-2” narednih 30 godina , 30 miliona godišnje je više od zločina.

Ovaj događaj je posledica PARTITOKRATSKE VLADAVINE U Crnoj Gori, koju karatkeriše neznanje i poltronizam i koji vodi državu u totalnu propast.

Ja se gospodine Krivokapić stidim da živim u ovakvoj državi a nadam se i Vi gdje vlada anarhija, nepotizam, partitokratizam krunisano sa pljačkom diktatora.

Ovakvim ponašanjem Đukanovića nije samo srušen Ustav CG već i ono najvažnije u svakom društvu a to je logika i zdrav razum. Ovo je više nego bolno g. Krivokapiću živjeći u saznanju da ova pojava ne bi prošla ni u jednoj LUDNICI a kod nas živi šesta godina.

Gospodine premijeru Vi ste preuzeli Vladu CG, preuzeli ste Skupštinu CG, preuzimate sjutra i menadžment u EPCG pa ne vidim niti jedan razlog da taj monstruozni harač koji Đukanović godinama sprovodi ne “ugazite čizmom za vrat” i ukinete jer ovaj narod to više niti može niti hoće da trpi, jer ne postoji niti jedan jedini razlog da narod plaća to reketiranje.

Gospodine premijeru, otvorite RTCG koji plaćaju građani iz budžeta da organizuju okrugli sto na temu “Poslovanje stranih i domaćih investitora u proizvodnji el.energije iz obnovljivih izvora je u skladu sa Ustavom CG ili NE” na koji obavezno pozvati bilo koga iz prošle DPS vlade ili lično Đukanovića da suočimo argumente, kako bi narod CG konačno vidio o kakvom se monstruoznom kriminalu radi i da sudije Privrednog suda imaju u vidu tu raspravu kako bi se objektivno odnijeli prem tužbi investitora koji su sa Milovom Vladom potpisali protivustavni ugovor svjesni teške korupcije, jer gradđani i Vasilije medju njima neće dozvoliti da se “obeštete investitori mini He” jer su ugovore potpisali u teškoj korupciji sa Đukanovićevom Vladom, pa Vas ovom prilikom molim da Odbor direktora i menadžment u EPCG se prijave kao umješači za ročište u Aprilu, zakazano u Privrednom sudu, da pojasne tešku zloupotrebu akcionarskog društva EPCG od predhodnog DPS menadžmenta, koje niko nikad više neće moći natjerati da od KONKURENCIJE (Đukanovićevih elektrana) odkupljuje el.energiju po višestruko skupljoj tarifi od svoje prodajne cijene.

I da Vi kao premijer date novom odboru direktora u EPCG instrukcije da u budućem poslovanju poštuju najveći pravni akt Ustav CG da se služe logikom i zdravim razumom da od nelojalne KONKURENCIJE (iz Đukanovićevih elektrana)više ne odkupljuju struju u prioritetu po višesteuko većoj tarifi, već da svi proizvođači el.energije imaju isti i jednak privredni status da nema diskriminisanih i monopolističkih -privilegovanih proizvođača, da se poštuje osnovni princip tržišne privrede i KONKURENCIJA, poglavlje 8.

Gospodine premijeru ja kao jedan od akcionara- vlasnika u AD EPCG neću dozvoliti da moja firma EPCG, bude diskriminisana i pljačkana od bilo koga a ponajmanje od konkurencije “Đukanovićevih elektrana “ i siguran sam da imam vaše razumijevanje i podršku u tom pravcu, takođe neću dozvoliti kao ni mnogi građani koji dijele moje mišljenje, da vaš ministar kapitalnih investicija g. M.Bojanić plaća navodnu štetu investitorima iz mini He u visini 20-60 miliona evra (najavio preko TV medija) koji su izgubili koncesije potpisujući koruptivni i protivustavni ugovor sa Đukanovićevom Vladom, pa ću vam navesti jedan primjer:

-Da je EPCG investirala 110 miliona evra u izgradnju Vjetroparka Možur i Krnovo(imali na računu 250 miliona evra oročenih kod banaka) ta investicija bi se isplatila za 12 godina prodajući struju po tržišnim uslovima i nakon tog perioda bi EPCG ostvarivao ekstra profit, ali Đukanović to nije dozvolio, već sam sa svojom užom i širom familijom i “stranim investitorima sa ofšor destinacija” investira u ta dva vjetroparka i ugovorom obavezao građane CG da mu tu struju plaćaju po 120 e/mwh sledećih 12 godina čime bi on ostvario ukupan prihod od 290 miliona ili čisti profit od 180 miliona evra.

Gospodine premijeru Krivokapić ovo otvoreno pismo ću dostaviti na znanje svim relevantnim državnim institucijama i medijima

S poštovanjem

– Ustavni sud CG,

-Agencija za sprečavanje korupcije,

-Agencija za zaštitu konkurencije

-Ombusmanu,

-Agencija za zaštitu potrošača,

-VDT

-Specijalnom državnom Tužiocu,

-Predsjednicima, Privrednog, Višeg, Apelacionog i Vrhovnog suda

– Odboru direktora u EPCG

-medijima: Portal IN4S,RTCG ,TV Vijesti, i ostalim elektronskim i štampanim medijima i portalima.

U Podgorici, 15. Marta 2021. g.

Vasilije Miličković, ul Prva Proleterska br. 68 Podgorica, predsjednik udruženja akcionara AD EPCG NIKŠIĆ

2 Comments
  1. vaso komentariše

    E moj vasilije, plati struju za vibrator, nema karanja dzabane 🤣🤣, samozadovaljavanje plati brale🤣🤣

    1
    7
  2. Ivi komentariše

    Piši do mile volje. IZADJI na ulicu sa porukom, šetaj, ljudi će ti se spontano priključiti. On tvitne kad oće i nije ga briga.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.