Mijović: Opozicija da se udruži, svi smo žrtve ovog autokratskog sistema

5

GP Nova ljevica poziva opoziciju da se bezuslovno i bez odlaganja udruži, prevaziđu razlike jer smo svi zajedno, sa građanima, žrtve ovog autokratskog sistema.

“Poslednji događaji nas na to obavezuju i sad je trenutak da pokažu da li su opozicija ovoj vlasti i da li im je interes i odbrana građana, ispred ličnog i partijskog interesa..

Opozicija je dobila glasove i mandate od građana da se bori u njihovo ime i zastupa njihove interese.

Zato smatramo da se moraju, ako su i dalje opozicija, bezuslovno i bez odlaganja udružiti u odbrani naroda, srušiti ovu diktatatorsku vlast i prekinuti tiraniju nad građanima.

Razloga je nebrojeno mnogo, osim ugrožavanja slobode i osnovnih ljudskih prava, siromašenja i nebrige, sada i bjesomučnih selektivnih hapšenja i kažnjavanja.

Svakim danom svjedočimo sve otvorenijoj diktaturi i hapšenjima u stilu Pinočeove vojne hunte. Hapse se i kažnjavaju djeca. Prije neki dan dvije djevojke na obali rijeke, prekjuče dva momka, jedva punoljetna, jer ne drže distancu”, od kojih jedan težak astmatičar koji je posle 24 dana izašao da uhvati vazduha i sjeo sa drugom na klupu.

Odveli su ga u betonjerku, po riječima majke, nijesu mu dozvolili da se javi kući, a u prostoriji je boravilo 15 i više uhapšenih bez zaštitne opreme i ne držeći se distance. Roditeljima se tek sjutra dan javila advokatica. I nijesu ih puštili dok nijesu platili kaznu od 800 evra, a određena je i kazna kućnog pritvora od mjesec dana.

Drugima kazne idu i do 3000 evra. Dok za to vrijeme djeca funkcionera bez problema mogu da borave i u lokalima i da se u grupama druže i slikaju bez distance i zaštitne opreme.

Zaključujemo sa sledećim, svi oni koji na ovo ne pristanu, nećemo ih smatrati opozicijom već saradnicima vlasti, rekao je Saša Mijović, predsjednik GP Nova ljevica.

5 Comments
 1. prst na celo komentariše

  Da se opozicija ujedini, ali prethodno: Svi srbi i crnogorci koji se osecaju srbima treba da se ujedine i postave isti cilj da, kao narod, dobiju prava na ravnopravne jezik, pismo i obrazovanje, da mogu zadrzati svoju vjeru i vjersku imovinu, da budu ravnopravni u javnoj upravi i jos mnogo toga. I predlazem im da afirmisu i da se okupe oko covjeka koji je bio u zatvoru za srpstvo, srpsku crkvu, srpsku i crnogorsku zastavu, covjeka kog svako postuje, covjeka koji ne zna da mrzi, koji je odmeren i pristojan, koji se nije bavio politikom, Milivoja Brkovica. Ovako, moze se desiti da se ta pitanje razvodne i da se srbi opet osecaju kao gubitnici u sopstvenoj zemlji.

 2. prst na celo komentariše

  Da se opozicija ujedini, ali prethodno: Svi srbi i crnogorci koji se osjecaju srbima treba da se ujedine i postave isti cilj da, kao narod, dobiju prava na ravnopravne jezik, pismo i obrazovanje, da mogu zadrzati svoju vjeru i vjersku imovinu, da budu ravnopravni u javnoj upravi i jos mnogo toga. I predlazem im da afirmisu i da se okupe oko covjeka koji je bio u zatvoru za srpstvo, srpsku crkvu, srpsku i crnogorsku zastavu, covjeka kog svako postuje, covjeka koji ne zna da mrzi, koji je odmeren i pristojan, koji se nije bavio politikom, Milivoja Brkovica. Ovako, moze se desiti da se ta pitanje razvodne i da se srbi opet osjecaju kao gubitnici u sopstvenoj zemlji.

 3. Lange komentariše

  Hvali ljudi kao ovaj Mijović,sva su ova govna oboljela i milo i buraz mu i gospodar brano treba ih napasti i dotući.kako?naravno kulturno,tražiti bezuslovno izmenu izbornih zakona i pravila ili bojkot ali kakav bojkot?bojkot tako što će pozvati narod na ulice na dan izbora da ne dozvoli održavanje istih ako ne prihvate uslove.eto tako

 4. Lange komentariše

  I naravno odma u startu odbaciti glavno govno baljege soroša kurcoglavića i smrdljivog sdp

 5. Lange komentariše

  Nakon toga gotovo je i tako i tako ako prihvate izmene narod će znati da je gotov i ovih 30%glasača koji ga godinama iz straha glasaju oslobodiće se jer će znati da je gotov i okrenuće im ledja,i ako ne prihvati gotov je jer će narod iz dana u dan masovnije izlaziti jer će i tada znati da je gotov.ovo samo treba da uradi opozicija ako je ima i slobodni smo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.