Mihajlović: U nesreći u rudniku Soko bilo elemenata za krivičnu odgovornost

1

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović smatra da je u nesreći u rudniku Soko bilo elemenata za krivičnu odgovornost i pozvala porodice nastradalih rudara da daju svoj prigovor Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu.

Ona je to rekla najavljujući da će Ministarstvo rudarstva i energetike podneti Tužilaštvu u Nisu krivičnu prijavu.

Zabranom izvoza peleta čuvamo energetski bilans

Osnovni razlog donošsenja mera kojima je zabranjen izvoz peleta i određenih drvnih sortimenata i ograničena cena peleta jeste da se sačuva energetski bilans i da se ne dogodi da zbog nemanja ovih energenata ili njihove previsoke cene ljudi koji se njima inače greju pređu na grejanje strujom, izjavila je ministarka rudarstva i energetike.

Ona je nakon konstitutivne sednice Skupštine Komore rudarskih i geoloških inženjera u Privrednoj komori Srbije, na pitanje Tanjuga čime je bilo motivisano donošenje ovakvih mera i šta se očekuje od njihove primene rekla da u sadašnjem energetskom trenutku i u sklopu priprema za zimu mora da se vodi računa energetskom bilansu zemlje i da se reši svaki problem koji bi tu ravnotežu mogao da naruši.

Registar nasilnika doprineće prevenciji nasilja

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost izjavila je danas da bi uvođenje registra nasilnika, kao što je bilo i sa uvođenjem registra pedofila, doprineo prevenciji nasilja.

Prema njenim rečima, neophodno je i da nadležne institucije zajedno sa nevladinim organizacijama i medijima rade na podizanju svesti o bezbednosti žena i devojčica.

Skupljanje političkih poena na nasilju nad ženama

Skupljanje političkih poena na tako teškom problemu kakvo je nasilje prema ženama – pošasti koje pogađa svaku državu i društvo u svetu je sramno i za osudu, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, reagujući na kritike Stranke slobode i pravde (S SP).

Gospoda iz opozicije su imala priliku dok su bili na vlasti da donesu zakone, da se bore da smanje rodno zasnovano nasilje, ali nisu uradili ništa, a sada besramno kritikuju i zakone i napore države u toj borbi, istakla je Mihajlović u saopštenju.

1 Comment
  1. sokrat komentariše

    Pa valjda bi i ministar rudarstva trebao odgovarati ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.