Medojević: Ugrožena ekonomska sigurnost zemlje

5

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević saopštio je da su ekonomski indikatori u Crnoj Gori dramatični, te da je ugrožena ekonomska sigurnost zemlje.

“Vlada nastavlja sa neoliberalnom politikom. Veoma sam zabrinut stanjem u državi kao neko ko je podržao novu Vladu”, kazao je on na pres konferenciji.

Govoreći o neoliberalnom modelu, objašnjava da se ekonomija zasniva na potrošnji i zaduživanju u inostranstvu, na uvozu i na trgovini. Tako je bilo, kako ističe, i posljednjih 20 godina.

Kako dodaje, nama je potreban diskontinuitet od ovog modela.

“U januaru ove godine budžetski deficit je bio 39 miliona evra, što znači da smo 30 odsto imali manje prihoda”, kazao je on.

Mišljenja je da je pad ekonomije do 20 odsto. On ističe da ova Vlada nema ideju kako da zaustavi negativne trendove. On je ponovio da je posljednje zaduženje Vlade od 750 miliona evra kriminalno.

Napominje da je nezaposlenost drastično porasla.

5 Comments
 1. ajica komentariše

  sad vise medojevica ne napadaju vide svi da je u pravu . ovo steo je naveo sve gola istina . opet stara neoliberalna politika vesa vukotica . svi treba da podrzimo medokjevica inace nam puce pogibija ali ako na vrijeme ne shvatimo da nas ova trojka vodi u propast pokajacemo se i to gorko . ovodjen i na dtrugim portalima kritikuju medojevica iz ove ili one kuhinje ali sve dolazi na svoje mjesto i narod ce ga platiti sa ovim ekspertima koji neznaju fdje su suplji jedino stijovic i brnik milan knezevic kad idu na kanabe kod vucica ne zatraze njegovo izrucenje e kad to naprave i kad izruce marovica koji ponese 400 miliona onda cemo im vjerovati aticka i da iskoristim priliku i na oviu temu da pozovem leposavica da raspise crvenu interpolovu potjernicu za kriminalca marovica da ga isporuce braca srbi i kadpitati direktno vucica zasto ga ne izrucuje i cudno mi je da sef kabineta i njegov pomocnik milan ne urgiraju kod vucica da ga izruce ako to naprave i izruce marovica onda cemo im vjerovati a do tada ostace samo vuciceve marionete iz njima znaih razloga a istina ce izaci na vidjelo taman ka i ove dvije jahte meda i mande . nijesu nista demantovali.

  2
  37
  1. Marko komentariše

   Ajde DPS botu, vozi na cdm!

   2
   28
 2. Gojko komentariše

  https://youtu.be/Xv6SSUWI8To

  Stari je to Milov vuk za prestrukturiranje nego Živković ovo neće da objavi

  2
  26
 3. Pedja komentariše

  Splacino

  3
  23
 4. Lemi komentariše

  Samo sere! Predlozi nesto, radi nesto olosu!

  2
  25
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.