Medojević tvrdi da se progon DF-a nastavlja: Ne zanimaju me Katnićevi islednici

0

Lider PzP-a Nebojša Medojević nije otišao na zakazani razgovor u policiju u 10 sati, jer mu je, kako je kazao prioritet Skupština i rješavanje situacije u koju je poslanike DF-a doveo, kako je rekao, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
“Nije davanje mog iskaza odloženo, ja jednostavno nijesam otišao tamo, već moj advokat, a ja sam otišao u Skupštinu, jer čekamo Kolegijum predsjednika Skupštine na kojem ćemo razgovarati o ovom progonu DF-a od strane Milivoja Katnića”, kazao je za Antenu M Medojević.
Kako je objasnio, DF-u i njegovim članovima prioritet je trenutno razrješenje te situacije.
“Mi smo zahtijevali od Kolegijuma da se izjasni o tome. Ako će državni tužilac Katnić svaki put kad mi u Skupštini dobijemo riječ i kažemo nešto da nas hapsi i saslušava, onda to zahtijeva reakciju i nema smisla”, kazao je Medojević.
Kako je rekao, on danas nije pošao u policiju jer mu je političko razrješavanje situacije prioritet.
“Meni je prioritet političko razrješavanje ove situacije, ja ću kada politički riješimo ovo, naravno reći sve što znam”, kazao nam je Medojević.
Podsjetimo, Lidera Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvalo je Specijalno policijsko odjeljenje na razgovor zbog saznanja koja ima o navodnim zlostavljanjima za vrijeme ratnih dešavanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.