Medojević: RTCG preko fiktivnih računa pere pare

0

Poslanik DF-a i lider PzP-a, Nebojša Medojević, objasnio je način na koji režim, i režimske firme, pa i Javni servis preko fiktivnih računa peru novac.

Naime, faktura firme „Reset“ prema RTCG, je fiktivna faktura, jer ta se firma ne bavi hostingom, na osnovu čega je izvršeno plaćanje RTCG, u iznosu od skoro 2 000 evra, već je to firma koja skida nakon uplate, skida keš, zadrži svoju proviziju od 5%, a ostatak vrati klijentu, u ovom slučaju RTCG.

Firma „Reset“ je samo jedna od firmi koja se bavi pranjem novca, a kako je naveo Medojević, ima ih 198. I sve te firme je osnovalo nekoliko ljudi, braća Petričević, Mićoni Mladenović, Slaven Mihailović.


Kako je istakao Medojević, on u ovom slučaju štiti interese građana Crne Gore, i nema ništa lično protiv ovih ljudi, već samo ukazuje na pranje novca, za koji je da apsurd bude veći on optužen, kao šef kriminalne grupe sa fizičkim radnikom iz Teslića.

Petros Statis nije nikakav investitor, on je paravan za pranje novca braći Đukanović, naglasio je Medojević. I sve što radi Statis i njegova Univerzal banka, i Kraljičina plaža i Sveti Stefan, i svi njegovi poslovi, on ima 10-15% vlasništva, i on je samo paravan, iza toga se krije samo novac, koji je po mojim saznanjima, novac Mila i Aca Đukanovića, istakao je Medojević.

Firma „Alijas“ koju je osnovao Statis, a koju formalno vodi izvjesni Tvrdišić, agent ANB, koji je preko ovih firmi oprao 12 miliona evra, e to su te firme Statisa, „Alijas“, „Largo“, „Lapis“, „RP“ i mnoge druge.

Dakle kada govorimo o Statisu, mi govorimo o novcu braće Đukanović, koji je stečen švercom duvana, droge, korupcijom, i kako je istakao dokazi sami isplivavaju, a tek će, kad oni više ne budu na vlasti, siguran je Medojević, koji je takođe ukazao na to da Crna Gora nema institucije, jer da ima, ne bi se Skupština bavila ovim stvarima, već državni tužilac.

Univerzal banka je banka za čisto pranje novca, naglasio je Medojević.

Program DF-a je revizija svih ovih ugovora, i oduzimanje novca braći Đukanović, iz svih ovih skrivenih izvora, poručio je Medojević.

Podsjetimo, firma „Warriors“ se već pominjala, kada smo pisali o pranju novca. Naime, za čišćenje parkinga hotela „Park“ napravljena je faktura na navjerovatnih 64.795 evra od firme „Warriors“, čiji je vlasnik Ivan Vuković koji je osumnjičen u aferi „Klap“.

Sasvim izvjesno da se radi o fiktivnoj fakturi koja je realizovana, tako što je Čedo Popović vlasnik „Carina“ uplatio 64.795 evra (sa obračnatim, ali ne uplaćenim PDV).

Vuković podiže 64.795 evra, potopm uzme 5% a to je 3.239 evra i ostatak 61.555 evra, vraća Popoviću, što je identična šema, kao i kad je faktrua za RTCG u pitanju.

Lažne i fiktivne fakture već mjesecima objavljuje Dejan Lakić, kojeg potražuje SDT zbog sumnji da je dio kriminalne grupe koja je utajila milionske iznose za porez. On iznosi nove dokaze protiv Petrićevića, Banovića i Mlađenovića. Lakić je na svom Fejsbuk profilu objavio lažne fakture i direktno prozvao Bojana Petričevića da mu je šef Blažo Đukanović.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.