Medojević: Pokret za promjene neće glasati ni za jedan zakon, prije usvajanja predloga tužilačkih zakona

19

Predsjednik Pokreta za promjene, jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručio je da nije pozvan na sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem kao i da njegova stranka neće glasati ni za jedan Zakon prije usvajanje predloga Tužilačkih zakona koji su bili usaglašeni sa Vladom i ostatkom vladajuće većine.

“Premijer Krivokapić me nije pozvao na sastanak . Ne znam koji su razlozi, a vjerovatno mu je jasno da je PzP čvrsto pri stavu da nećemo glasati ni za jedan zakon u Skupštini , sve dok se ne usvoje tužilacki zakoni u formi koja je bila usaglašena sa Vladom i ostatkom parlamentarne većine”, navodi on.

Kao suverenistička, reformska stranka koja je dala ključni doprinos u izglašavanju Ustava i tada i sada smo bili protiv da se i tužilaštvu i pravosuđu daje status nedodirljivih grana vlasti , bez ikakve kontrole Parlamenta , bez prethodno sprovedene lustracije, otvaranja dosijea i opšteg reizbora svih tužilaca i sudija, ističe Medojević.

Tužilaštvo je izmjenama Ustava u kojima nije učestvovao PzP formirano kao četvrta grana vlasti koja ne odgovara nikome osim Đukanoviću i DPS-u, kazao je on.

On poručuje da je tužilaštvo  postala zatvorena sekta koja skupa sa tužilačkim savjetom čuvaju jedni druge i sprečavaju pokretanje krivičnih postupaka protiv porodice Đukanović.

“Tužilački savjet u postojećem formatu , očigledno ne funkcioniše , niti ispunjava svoju ustavnu i zakonsku funkciju, jer do sada nijesu prihvatili nijednu od mnogobrojnih inicijativa za pokretanje odgovornosti protiv Katnića , za očigledne zloupotrebe ovlašćenja i teško kršenje ljudskih prava i sloboda”, precizirao je Medojević.

On navodi da imajući u vidu da u oblasti izbora i razrešenja tuzilaca ne postoje jedinstveni standardi EU i da je to pitanje ostalo u nadležnosti država članica, predlozi DF o izmjenama tužilačkih zakona , nijesu i ne mogu biti protiv EU standarda. Iz prostog razloga jer ti standardi ne postoje.

“U Njemačkoj javno tužilaštvo je integralni dio Ministarstva pravde, dok je u Holandiji ministar pravde politički odgovoran za policiju i tužilaštvo. Ministar pravde ima ovlašćenje da izdaje opšta i pojedinačna uputstva za postupanje tužilaca i odgovoran je Parlamentu za njih.I u Francuskoj Vlada bira tužioce”, ističe Medojević.

Očigledno je da je Krivokapić  dio nekog dogovora sa Đukanovićem, DPS-om  i tajkunima kojima apsolutno odgovara pastojeće stanje u tužilaštvu i koji sprečavaju nužne promjene, kazao je on.

“Ne bi me iznenadilo da Krivokapić uz pomoć gazda sa strane trazi podršku za izbjegavanje reformi i kod DPS i da se može desiti da se sa njima postigne dogovor . Ne bi bilo prvi put da Krivokapić pravi dilove sa DPS-om , preko druge familije, iza leđa Demokratskog fronta”, ističe Medojević.

Krivokapića i Đukanovića veže zajednicka prošlost i mržnja prema Demokratskom frontu, kao simbolu otpora i neophodnih radikalnih i korjenitih reformi, zaključio je on na svom Facebook profilu.

19 Comments
 1. PZP Zagorič komentariše

  Ne treba se ograničavati u zahtjevima jer će oni usvojiti na prevaru tužilačke zakone i onda tražiti da se umirimo. A umirit se ne smijemo jer su ovi kleročetnici i medijski tajkuni gori i od Milove mafije i to sto puta. Dok god SPC i Vijesti imaju uticaja na vladu dotle mi nećemo dobiti dio vlasti i funkcija koje nam pripadaju.

  3
  30
  1. tako stoje stvari komentariše

   Ja mislim da ti nijesi PZP Zagorič no DPS Zagorič…danima pratim perfidnost tvojih komentara, džaba ne prolaze.

   Inače, mislim da se Medo i Zdravko Krivokapić ne mogu lično, jer udaraju na isto biračko tijelo, na crnogorsko suverenističko/reformističko.
   Zdravko bi kao reformista da Pravoslavne Srbe u Crnoj Gori, po jezuiotsko/vatikanskom učenju da reformiše u ” crnogorske demo/kršćane ” da budu nešto poput članova CDU ili CSU u ljubljenoj mu Njemačkoj a opet Medo za razliku od njega, bi im samo mijenjao naciju i jezik…zato se oni u suštini i ne mogu, što se razlikuju u stepenu promejena koje se moraju izvesti 🙂

   44
   20
  2. kuca komentariše

   Gdje ti rastes tako pametan?

 2. katunjanin komentariše

  E moj Medojeviću . To ti je da shvatiš da si Pokret za promjene doveo na tanke grane .
  I Branka Bošnjak ti svesrdačno pomaže u tome .
  Trebate vi poslat poziv da vam dođe Krivokapić kod vas na razgovor.
  Niko vas više NE podržava, samo galamite i prijetite.

  12
  6
  1. Špijun MNe komentariše

   Dobro tvoj DPS neko podržava.
   Sektaši i lopovi. Mani se ti PZPa, oni nijesu ukrali
   nista, no ti svoje lopove sagledaj..bravuśane.

   2
   2
  2. E viva komentariše

   Glasacete vi opet za vladu, hahaha ili idete u opoziciju

 3. Crni Guja komentariše

  Vi vec dobijate dio vlasti bukvalno je samo PZP namjestio svoje clanove, potpredsjednik partije vam je sad u upravnom odboru Poste, Radulovici svi, prica se i za Medojevicevu svastiku da ce nedje bit u neki upravni odbor a ovaj samo prica nesto provalili su ga i glasaci DF vise. Ko da ga zove, dje? Smijesno stvarno

  12
  4
 4. Savan komentariše

  Na izbore Medeni pa da vidimo oćeš li više biti u skupštinu, da nam svane, da te ne gledamo i ne slušamo više

  10
  20
 5. Kole komentariše

  Koliko si para uzeo Medojeviću od DPS-a da razbucaš DF, ti si drugi Darko Pajović, ne bi nas začudilo da budeš ambasador u Kinu

  10
  16
  1. katunjanin komentariše

   Medojević će biti ambasador kod kuće u Zagorič

   5
   15
 6. kuca komentariše

  Ja se nafam da nece cijeli DF, od prodanih dusa iz SNP ne ocekujem nista jer da nisu bili foteljasi ne bi ni bili tako minorni.Ako Mandic i Knezevic pocnu nesto vrludati da bi pogazili rijec u korist prevaranata Abazovica i Krivokapica nek znaju da ce im to biti zadnje prije politickog zaborava i penzije.

  26
  6
 7. katunjanin komentariše

  Medojević će biti ambasador kod kuće u Zagorič

  4
  4
 8. Ivi komentariše

  REKAO SI DOK GADNI MICKEY NE ODE NI JEDAN. RUŠI GA GADNOG IZDAJNIK!

  5
  4
 9. Litijas komentariše

  Potpuno ispravno, da se smijeni Katnic, pa idemo dalje.

  21
  2
 10. Crni Guja komentariše

  Ali kad sadasnji SNP nazovu foteljasima to je toliko smijesno. Najstarija opoziciona partija u kojoj je sad nakon svih podmetanja i odmetanja ostalo najtvrdokornije opoziciono clanstvo. Oni da su htjeli fotelje mogli su davno zauzet mjesto i SDPA i SDA i Bosnjaka a ne druze no su od 1997 protiv DPS pa pricaj sto oces. Dali su Scekicu i SNP Fond zdravstva da im nisu dali sto bolje slucajno no da smisljaju kako da se sredjuje tudji dug od 40 miliona u vrijeme pandemije. I onda su iz SNPA foteljasi. Smijesno. Ko se smjestio u dobre fotelje su Becic i Damjanovic a oni su BIVSI snpovci, tako da pusti ti tu pricu. Ko je ispao iz SNPA nek mu je srecno stranka koja je jedina spremna za dogovor i kompromis a to je jedino sto nam sad treba. A Medojevic je toliko toga rekao do sad covjek bukvalno svaki dan demantuje sebe a kadrira iz pozadine. Jasno je ko se bori za fotelje.

  7
  4
 11. Pop iša u Duklju komentariše

  Ne lažunjaj…ajde nabroj te iz pzp,pa onda ostale.
  Samo teletabisi su uzeli pozicije.
  Ovi iz pzp makar školu imaju i reputaciju.
  Ljilja je vrhunski doktor…Tu i Branku racunas ,koja je potpredsjednik Skupstine?
  Ajde duvaj malo ,funjaro dukljanska.

  2
  4
  1. Crni Guja komentariše

   Nema veceg dukljanina od Medojevica te je glasao za Ustav i crnogorski jezik i DPSU dao VECINU. I to je kraj druze da je srece da je tu zavrsio karijeru. Koju to imaju oni reputaciju poslije ovoga? Aj polako

   3
   1
 12. Zdravko Stanišić komentariše

  Na sledeće izbore ovaj pušač kurca treba da izađe sam. Ako ga Nova i dalje bude vucala za sobom eto je na 5,6 posto. Tjerajte bre ovu jebačicu, ovu ološ.

  2
  1
 13. sanya261 komentariše

  Nebojsa Medojevic treba da se povuce sa politicke scene i da ostavi mladim, neukaljanim ljudima da upravljaju njegovom strankom. To je jedini nacin da DF dozivi prosperitet. Lokalni izbori u Niksicu su cist dokaz kako Medo utice na Demokratski front. Medo, prijateljski savjet, povuci se, jer nikom dobro ne mozes donijeti, osim DPS-u.

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.