Medojević pisao Krivokapiću i Vukšiću: Javnost mora da zna istinu o posjeti Belivuka i Miljkovića šefovima “kavčana”

14

Predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević uputio je otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću.

“Kao dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbjednost , sa velikom zabrinutošću pratim dešavanja u bezbjednosnom sektoru, koja su rezultirala smanjenom operativnom sposobnošću ANB i Uprave policije u vršenju njihovih ustavom i zakonom definisanom obavezama”, naveo je Medojević.

Kako dodaje, unutrašnje svađe i sukobi oko kadrovskog pozicioniranja i raspodjele funkcija u ovim službama izazvale su izuzetno i negativne posledice po nacionalnu bezbjednost, pa samim tim i po bezbjednost građana i njihove imovine.

“Zbog unutrašnjeg rata između operativaca i novog direktora ANB, došlo je do zastoja u obavljanju veoma vaznih operativnih radnji, posebno kada je u pitanju operativna linija rada organizovani kriminal. Hapšenje dvojice šefova kavačkog klana u Srbiji, Belivuka i Miljkovića, za koje se odavno sumnja da su počinilo čitav niz teških ubistava, otmica, reketeriranja i šverca narkotika, otvorilo je niz pitanja o motivima i posledicama njihovog boravka u Crnoj Gori, krajem januara ove godine”, navodi Medojević.

Kako dodaje, prema njegovim saznanjima, ANB u ovakvom stanju unutrašnjih sukoba i nepovjerenja i opstrukcija nije na profesionalan način ispratila ovaj boravak Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori i njihove aktivnosti.

“To je ozbiljan profesionalan propust, imajući u vidu da je djelovanje Kavačkog i škaljarakog klana predmet kontinuirane pažnje partnerskih službi iz EU i SAD i da je ANB u okviru međunarodne saradnje imao veoma jasne obaveze. Imajući u vidu da sam godinama tvrdio, da narkoklanovi u Crnoj Gori imaju snažnu logističku podršku djelova ANB, Uprave policije i Carine, što se poklapa sa analizama i najmocnijih zapadnih sluzbi, prvi zadatak novog menadzmenta u ANB mora biti lociranje i prekidanje nelegitimnij i kriminalnih veza operativaca ANB i policije sa narkoklanovima u Crnoj Gori”, dodaje Medojević.

Pogotovu, kako navodi, sa kavačkim klanom, koji je nakon sukoba postao zvanični državni DPS klan i koji, po svemu sudeći i dalje ima logističku podršku i pristup tajnim podacima ANB i Uprave policije koje im, dodaje on, tako pomažu u obavljanju kriminalnih aktivnosti i obračunima sa suparničkim klanom.

“Imajući u vidi opasnost od posledica nastavka haosa u ANB i UP, koje mogu rezultirati i fizičkim likvidacijama novog šefa ANB i nekih političara i članova Vlade, cijenim da je od izuzetne važnosti da javnost dobije punu istinu o saznanjima ANB i Uprave policije o motivima i efektima posjete Belivuka i Miljkovića, šefovima Kavačkog klana, krajem januara”, ističe on.

Medojević od Krivokapića i Vukšića tražu odgovore na sledeća pitanja:

1. Da li imate operativna saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara 2021. godine u Kotoru u zajedno sa pripadnicima Kavačkog klana Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Milinkovićem?

2. Da li imate operativna saznanja da li u periodu vazdušna kontrola Srbije nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poletio iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokusano bjekstvo Veljka Belivuka i Miloša Milinkovića članova Kavačkog klana?

3. Da li imate saznanja da su dan prije hapšenja Belivuk i Miljkovic bili u Nikšiću kod bezbjednosno interesantnog lica D.R. na sastanku povodom lokalnih izbora u Nikšiću

4. Da li imate operativna saznanja da se jedan od šefova Kavačkog klana, ciji je advokat Dejan Vukšić nalazi u Španiji i da tamo organizuje aktivnosti narko klana iz Crne Gore.

5. Da li je tačno, da je šef ANB naložio da se prema Vellju Belivuku ne sprovode mjere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, i ako je njemu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru.

6. Da li je istina da j direktor ANB nakon smjena, nije imenovao nikoga za načelnika službe za organizovani kriminal?

7.Kakva su operativna saznanja ANB o djelovanji organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvjesni Saša Pekić i kakve su njegove veze sa klanom iz Granda i Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem.

14 Comments
 1. Slave komentariše

  Ljudi moji, izgleda da mi ništa nismo uradili u avgustu… Izlišno je i tražiti odgovore, neće stići! Naprotiv, vidjeli smo novoizabranog na mjesto direktora policije.

  54
  6
  1. Ksilofon komentariše

   Tebi neko da odgovara?

   Mrš bolesniče 😀

   5
   93
 2. Helm komentariše

  Vučić je namjestio lažni državni udar u Crnoj Gori.

  Nije to nikakvo iznenađenje. Imaju istog političkog oca Jovicu Stanišića, istog donatora
  Caneta Subotića i istog savjetnika Bebu Popovića. Izvinite Andrija i Milane, ali pos'a je pos'a. Srpstvo je važno, ali droga mora da ide.

  Medojesveupravu
  Nebojša Medojević twitter 10. maj 2019.
  https://mobile.twitter.com/ekoloskadrzava/status/1355576763053604869/photo/1

  30
  9
 3. Ivi komentariše

  Kao da su oni svesni da može otići glava ljudima u policiji ANB u članovima vlade i svima drugima. To su bre jedni diletanti koji treba da začepe.Ko je bre njima dozvolio da se sigraju države. Ma bježi bre, ovo je sprdnja.

  30
  3
  1. Ksilofon komentariše

   Pa jes, treba to Medo da preuzme u svoje sposobne ruke 😀

   Malo se tresu ali prodje to kad drmne dvije ljute.

   10
   66
 4. Delta City komentariše

  Kao i mnogo puta do sada , Medo 100% u pravu.

  74
  2
 5. t-rex komentariše

  Tuga,ovaj DF skreće sa teme i krije se iza glupih i prošlih priča ! Mjesto da su se oglasili javno oni muljaju bez veze a Aleksa Bečić zadovoljno trlja ruke.Uzgred Abazović je sad već i otvoreno postao bezobrazan sto DF svojom defanzivom i zaslužuje.

  17
  10
  1. Helm komentariše

   T-Rex
   DF je posle izbora napravio nekoliko grešaka, a podrška javnosti im sve više opada. Teško je shvatiti zašto imaju toliku potrebu da kritikuju samo da bi kritikovali Vladu , kao i kritike koje iznose na račun SPC u Crnoj Gori i poltronski odnos koji imaju prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
   DF se pretvara u dežurnog gunđala prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore koji od cijele situacije oko Vlade pronaćiće jedan nedostatak i uhvatiti se za njega kao pijan plota. Sve što ostalo dobro uradi Vlada oni ignorišu
   i obasipaju je uvredama i prigovorima i još kao da uživaju u tome.

   I naravno da će proračunati Aleksa Bečić da trlja ruke i koristi nezadovoljstvo birača DF-a!
   Pogledajte gostovanje Alekse Bečića u emisiji “Oko” na RTS-u gdje ga novinarka pita u kojoj crkvi idete, kojim jezikom govorite?!
   On pokušava da izbjegne da odgovori na postavljena pitanja i kaže da politika ne postoji zbog toga i to su pitanja koja su dio njegove intime, a čovjek se bavi javnim pozivom ali najlakše je kada nemate mišljenje o mnogim pitanjima 😂

   https://m.youtube.com/watch?v=-eri3l1sGho

   I naravno da je narod sluđen sa ovakvim političarima.

   6
   13
 6. Bokelj komentariše

  Gospodine Medojević i gospodo Knežević i Mandić, nije nama problem u Belivuku niti u Škaljarskom ili Kavačkom klanu. Danas je to potpuno jasno da imamo problem u Zdravkovuku i i prevari SPC jednako kao i 1998. godine kada su podržali mafijaše. Ovo su teške riječi ali je istina i to gola istina. Nama nema spasa dok su na hramu Hristovog Vaskrsenja zlatni krstovi koji zaudaraju na dim od droge i opijanata kojima su trovana naša djeca.

  61
  1
 7. TREPCA komentariše

  PUSTITE KALKULACIJE POMOZITE PREMIJERU, SVI ZAJEDNO JURIS DA SE OVO RASPETLJA , PA POSLE TOGA SVAKO SVOJIM PUTEM …

  9
  12
  1. Bokelj komentariše

   Ne priznajem bilo kome da je iskrenije na izborima podržao nosioca liste Za budućnost CG iskrenije podržao g. Krivokapića, ne zato što je Srbin ili pravoslavac, već zbog obećanja da će se uspostaviti pravna država. Samo to od njega tražimo i ništa više. A šta on radi? Potpuno suprotno. Vuče nas za nos kao da smo retardi. Kako može da uđe u crkvu i kako crkva više može da ga primi. Neka ide đavolu tamo mu je mjesto.

   28
   2
   1. Milan komentariše

    Pitaj one u crkvi kako može i kako ga primaju! Pa kako ga neće primati kad su ga oni doveli i ucijenili srpsku listu da mora on biti nosilac liste, a poslije izbora opet ucijenili da on bude premijer, i pri tom naredili da se Dritanu i Uri da sve što traže. Imenom: Joanikije, Amfilohije i Gojko – oni su nam zapržili čorbu sa Krivokletnikom!! Zato se siroti mitropolit sigurno u grobu okreće, ti vladiko Joanikije pokrij se ušima i ne javljaj se više ni za šta što nije u domenu crkve, a što se Gojka tiče, njemu se više ne vrijedi ni obraćati.

    12
    3
 8. Stefanos komentariše

  Dozvolili su ulaz Velji Nevolji okorelom kriminalcu, a bezbijednosno interesantna lica su im Matija Beckovic i Vlada Georgiev. Sramota !

  23
 9. Marko komentariše

  Da javnost tteba da zna da je Belivuk bio extremna frakcija Vuciceva,da je stradao da se zataska druga po Vucka opasnija afera Mike Aleksica i podvodjenja.Trebaju Medo i srbi u CG da znaju svu istinu.Ali pravu.

  2
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.