Medojević: Mislim da se premijer neće pojaviti u subotu, ima nekih obaveza

0

Nebojša Medojević, predsjednik Pokretra za Promjene, izjavio je da su male su, skoro nikakve šanse da se Premijer pojavi u subotu 29.06. na Premijerskom satu.

Prema njegovim riječima premijer ima obaveze koje će ga spriječiti da prisustvuje.

„Svaki javni nastup Premijera proizvede toliko centaršuteva, da čak i ovako nesposobna i mlitava opozicija mora postici po neki gol“

Medojević naglašava da je Spajić uhvaćen u toliko laži da je to nemoguće braniti osim novim lažima, u čemu je premijer pravi doktor, kaže Medojević.

„Parlament je u cjelosti izgubio svoju kontrolnu funkciju i to direktno slabi demokratske kapacitete i pospješuje korupciju i neodgovorno upravljanje resursima od strane izvršne vlasti. Haos u bezbjednosnom sektoru se nastavlja , a imenovanje jednog od jataka kavačkog klana za direktora policije od strane Upravnog suda, samo je kap u moru napora ove vlasti da razori institucije države i izazove opsti nered i haos, naglašava Medojević.

On kaže da su očigledno motivi premijera Milojka Spajića za bavljenje politikom u direktnoj suprotnosti sa vitalnim nacionalnim interesima i vrijednostima na kojima počivaju demokratska i pravno institucionalno uređena država.

„Brzo bogaćenje kroz eutanaziju pravne drzave, korupciju, prevare i kriminal ne može dovesti do snaženja demokratije, institucija, pravne države i povjerenja građana u državu.  Naprotiv, ovo su vidljivi simptomi odumiranja drzave i demokratije i vladavine ličnih interesa iznad opstih, kazao je Medojević.

„Izborom ovih likova da vode državu i građani su, povedeni prizemnim licnim interesima, postali saučesnici procesa izgradnje države i društva i uvodjenja najrigidjijeg oblika kaolonijalnog kapitalizma bez socijalne uloge drzave i garancija zastita javnog interesa. Birali ste, trpite! Ne boj te se. Biće još gore“, poručio je Medojević.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.