Medojević: Insistiramo na usvajanju tužilačkih zakona

21

Medojević je ponovio da poslanici PzP-a neće glasati ni za jedan zakon u Skupštini, pa ni za budžet, dok ne budu usvojeni tužilački zakoni.

“Iako se usvoje ovi zakoni naš glas za budžet zavisiće koliko je taj budžet kompatibilan sa programom Demokratskim frontom (DF) i PzP-om i našim obećanjima biračima“, rekao je Medojević agenciji MINA.

Kako je kazao, Vlada nije ekspertksa, ni ne stranačka, “već manjinska politička Vlada demohrišćanske partije i URA-e”.

On je rekao da je DF jedinstven da treba da se glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kao, kako je dodao, ključna tačka zaštite interesa crnogorske mafije, DPS-a, braće Đukanović, odatle hitno makne.

“Veza između Đukanovića, Katnića, Lazovića i Medenice onemogućavala je bilo kakav krivični postupak za korupciju i veliki kriminal, i mnogim izvještajima piše da nema rezultata u borbi protiv visoke korupcije“, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, nova vlada to nije najbolje shvatila.

„Ili nije htjela, smjela ili ima neki dogovor sa takozvanim zdravim jezgrom u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) koju predvodi Duško Marković i za koju očekujemo da će uskoro izaći iz DPS, i kojoj bi se pridružilo sa sedam,osam sadašnjih poslanika DPS-a“, rekao je Medojević.

On je kazao da se formiranje te nove političke strukture privodi kraju i da je na pomolu jedan novi politički savez – demohrišćanske partije Zdravka Krivokapića, URA-e, Demokrata i možda još nekih malih struktura.

Medojević je ponovio da će insistirati na usvajanju tužilačkih zakona, jer, kako je rekao, od toga zavisi kuda će dalje da se kreću procesi u Crnoj Gori.

„Da li prema političkoj koaliciji Duška Markovića, Krivokapića, Bečića i vlasnika Vijesti, ili će u onom pravcu kako su birači glasali 30. avgusta“, poručio je Medojević.

On je rekao ukoliko se napravi prekompozicija nove političke većine, sa Markovićem, Demokratama, URO-om i demohrišćanskom partijom, može doći do toga da se DF eliminiše iz većine.

„Može se deseti da Krivokapić već sada oko budžeta i tužilačkih zakona nađe većinu za svoje predloge u DPS-u i da zaobiđe DF, jer on apsolutno ne prihvata ništa od DF-a“, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ako ne dođe do toga i ako Krivokapić i kolege koje su dobile većinu na izbora dogovore se oko reformi u tužilaštvu i demontiranju starog režima, onda ide nekim drugim poltičkim tokom.

„U ovom trenutku ne mogu govoriti o parlamentarnim izborima, ali ćemo za mjesec znati. Ako oni naprave novu većinu neće ići na izbore jer će to biti nova većina za čuvanje DPS-a i postojećeg stanja“, kazao je Medojević.

On je poručio da prema ovoj Vladi i zakonski projektima, imaju odnos kao i prema svakoj manjinskoj Vladi.

„Kada bude usvajanje budžeta mi ćemo spremiti amandmane. Tražićemo da se vrate nadoknade majkama i ako to našim amandmanom ne bude prihvaćeno mi nećemo glasati budžet“, kazao je Medojević.

On je rekao da DF nije protiv nekih dogovora i dodao da sa resornim ministrom mogu da nađu neku mjeru i da se dogovore oko nekih amandmana koje su pripremili.

Medojević je rekao da budžet kasni, a trebalo je prije sedam dana da bude dostavljen poslanicima.

„Ako ga dostave do 31. marta, nama treba 15 dana da zakažemo sjednicu Skupštine, a dok se izglasa biće kraj aprila. Tako da to i u formalnom smislu pokazuje koliko su nesposobni i nemaju rješenja i ideje kako da rade“, ocijenio je Medojević.

On je ponovio da ga Krivokapić nije zvao na sastanak pošto, kako je naveo, sigurno zna da sa njim i PzP-om nema pregovora ni dogovora oko tog pitanja.

„On me nije ni zvao na sastanak, a poslije kada je završio sastanak sa liderima DF-a, koji su ga vjerovatno pitali zašto me nije zvao, onda me je sekretarica Krivokapića zvala. To je za mene bila uvreda i provokacija“, kazao je Medojević.

21 Comments
 1. tako stoje stvari komentariše

  Ni slova dodati ni oduzeti, ovim Medovim prilično realnim i pomalo vizionarskim…

  No, očekujemo sad, od botova Zdravka Krivokapića, da kao ” velji Srbi” sad udare po Medu artiljerijom i svojim “argumentima” o jeziku, zastavi i Medovoj ulozi u tome, kao da nije njihov Krivokapić, ka melemni čovjek Crkve, bio za te stvari i takva rješenja u to vrijeme. Smeta Medo Crnogorac ali je 200% Crnogorac Krivokapić dobar.

  21
  2
  1. Lemi komentariše

   Jedini neprisluskivani.

   3
   13
  2. Ksilofon komentariše

   Pijane vizije iz izmaglice alkoholnih isparenja…

   Kad ce opet da nam prica kako nas truju tragovi od aviona?

   17
 2. Dragan komentariše

  Prioritet i crvena linija. Il te promjene il regulisanje spiska pa na izbore. U bilo kojoj varijanti bez DF nema vlasti ,nikad više. A usuditi se s dps da ide nece ni 4% ni “preplašeni”

  14
  1. Ksilofon komentariše

   Zasto se ne bi usudili?

   Ako su takvi izdajnici kakvih ih vi opisujete sto ne i pristali da naprave manjinsku vladu koji podrzava DPS?

   21
 3. Igor komentariše

  Krivokapicu ovo I Rtcg. Jel bitna volja naroda il par ambassadora. Jesmo li protektorat, bruka 7 mjeseci javni servis pisnuo nisi ti I tvoj premijer dritan. Jasno taktika , rezervna klupa dps u dilu sa vrhom KANCERA vijesti. Opsjednuti mrznjom prema DF. Al ne ide, zato radi il metla

  15
 4. Real komentariše

  Što se mučiš,obori vladu ,pa na izbore.Što praviš dramu.Niko ti neće reći da to ne radiš.To što te Krivokapića nije zvao samo da znaš da prva liga igra sa prvom ,a druga sa drugom.Pušti narod da odmori od tebe.

  5
  51
  1. Igor V komentariše

   Mutan si ka Morača posle kiše. Možda si političar iz neke “gradzanske il neke ko Boga moli i pecka, a i koristiš taj Nick koji je sličan koristio moj prijatelj koji na žalost 2 mjeseca vise nije medju nama “zivima” a bio je za DF srcem. Običan komentator nisi

   25
  2. TomoP. komentariše

   Evo ga botina Krivokapica i dps-a. To lagano postaje jedno isto. Razlike nema. A i botine poput ovog su sa istim recnikom i stavovima.

   27
 5. Bijeli komentariše

  Da ga ne smetose masoni, gusteri i 800 botova Vlada Bozovica, Medo bi kako je obecao podnio ostavku

  4
  14
 6. Savan komentariše

  A kao Marković je bolji od Đukanovića, Medojeviću ludo, koliko je korupcije i kriminala bilo za doba Markovića i da Zdravko i Bečić sa njim odu. Mislim da si i ti na lošem kokainu kao i Milo, bulazniš, zdravo krilo DPS-a, ludilo, pa tu se ne zna ko je veći kriminalac

  8
  25
 7. Zaviša komentariše

  Oće Zdravko i Bečić po Medu da se učlane u mojkovački klan, oni su zdravo krilo DPS-a, e budale ove

  7
  27
 8. Helm komentariše

  Lijepo je što se gospodin Medojević zalaže da se ispune predizborna obećanja narodu kao na primjer da se vrate nadoknade majkama i da se dodatno omogući i ostalim majkama koje imaju jedno ili dvoje djece da ostvare pravo na naknade.
  Prekompozicija skupštinske većine sa udbašem i novoliberalom i komitom Duškom Markovićem je malo vjerovatna ali nije i nemoguća. Malo je vjerovatno da DM ima podršku ili kontrolu nad 27 od 30 skupštinskih poslanika DPS-a ali nije nemoguće da se primjeni sličan model kao u Srbiji prilikom razbijanja SRS-a, kada je većina poslanika radikala obukla novi naprednjački dres u Skupštini Srbije. Scenario je teško ostvariv osim ako se ne dogovore Milo i Duško i odigraju igru da iz igre izbace DF ili uz podršku ambasada koje mogu da narede poslanicima DPS-a da obuku novi dres i naprave novu skupštinsku većinu sa Demokratama, URA i Krivokapićem. Nije nemoguće da DPS zajedno sa Demokratama i URA u Skupštini podrži izglasavanja budžeta i pruži manjinsku podršku novoj Vladi.

  19
  2
 9. Rajko komentariše

  Medo šta je ovo, nema te na cdm, da im se nisi što zamjerio kukavče pa ne objavljuju ove tvoje bisere u koje Helm i ti vjerujete

  3
  25
 10. Faruk komentariše

  Medojeviću svi poslanički klubovi parlamentarne većine su stavili svoje potpise na izmjene tužilačkih zakona, ne vidim što si to ti sa ukupno 500 glasova u čitavoj Crnoj Gori bitniji od ostalih koji su za izmjene tužilačkih zakona, previše sebe daješ na a značaju

  2
  9
 11. Helm komentariše

  Mi smo civilizacija govora. Na svim stranama se čuje ili čita, piše ili govori. Radio i TV stanice i izgovorenih riječi prepuna je atmosfera oko nas, televizijskih slika i govora svega je puno, drže se kampanje, politički govori … Sve je puno govora. Kaže se da smo generacija slike. Čini se da smo još više generacija glasa. Slušamo druge i prema tome ih sudimo. A to je pogrešno. Claudius kaže: “Radije prosuđuj čovjeka prema njegovim djelima, nego prema njegovim riječima. Jer, mnogi loše rade, a govore izvrsno.”

  7
  2
 12. TREPCA komentariše

  OBALI JE ” HEROJU” I SJASI OVOM NARODU SA GRBACE ,DOSTA NAM JE VISE SVEGA , NE GASIS SE OD 1 09 2020 …

  6
  25
 13. ajica komentariše

  vidite li narode vi dobronamjerni ka helm i ostali koji razumiju stvari . svi mi znamo zasto smo glasali za promjene za ovu ili onu partiju i cinjenica je i logicki i da oni koji su dobili izbore i kome je narod da glasove propocionalno ucestvuju u vlasti a ne su pristali na ucjenjivacku politiku abazovica koncerna vijesti i stranih ambasad i i tako prevarili narod . medo je sve u pravu i u svemu cu ga podrzavati u narednom periodu i dosta stvari je tacno predvidio da ih ne nabrajam . medo insistirajte ne samo na tuzilastvo tuzilacki savjet i sdt nego i sudski savjet i i pravosidje i trazite medo vise te biracke spiskove , promjenu uredistva rtcg kojega niko ne spominje i ovaj zakon o porijeklu imovine . samo ocistite biracki spisak pa neka idu oni skim god hoce a onda cemo svi slozno glasati za koaliciju za buducnost jos zesce i jos jace a ovima spijunima koji te brljaju njima je dosa kraj . podrska medo za tebe . udrite po njima na premijerskom satu i na zakon o budzetu i trazi ministarsku poziciju u mupu svi smo za to a spijuni neka crknu .

  47
 14. kuca komentariše

  Medo samo dosljedno,nema povlacenja nema predaje!

  21
 15. Litijas komentariše

  To mora odmah da bi se krenulo u neku normalnu pricu.

  25
 16. RANKO komentariše

  Od vaučerske privatizacije , privatizacije KAP a , šverca cigareta , droge,pominjanja imena pojedinih mafijaških bosova kada to niko nije smio pa do današnjih dana i sporosti ili nedostatku želje za suštinske promjene od nove na silu izabrane vlade , DF i Medojević govore istinu. Da li nama istina odgovara i treba pitanje je za nas. Možda nam ponovo treba DPS a možda za drugo i nismo.

  81
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.