Marković: Tehnička vlada u ovom trenutku nije opcija

1

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da opoziciji ponudi rješenje koje bi se obezbijedio politički dijalog, ali tehnička vlada u ovom trenutku nije opcija, poručio je premijer Duško Marković.

Marković je novinarima, na pitanje da li najavljena nova ponuda prema opoziciji podrazumijeva tehničku vladu, kazao da je njegova izjava pogrešno interpretirana u javnosti i da nikada nije govorio o modelima.

“Rekao sam da je DPS odgovorna politička stranka, da mora naći odgovore na ovakvu situaciju i da je spremna da izađe sa rješenjem koje bi obezbijedilo politički dijalog, konsenzus i dovelo do izbora u koje će imati povjerenje i političke stranke i građani“, pojasnio je Marković.

On je podsjetio da od početka mandata poziva opoziciju da uđe u vladu, ne kao tehničku, nego vladu sa punim političkim i profesionalim kapacitetom i da se vrati u parlament i radi na pripremi izbornog zakonodavstva.

Marković je rekao da su na sve spremni, ali i da su ranije govorili da tehnička vlada u ovom trenutku nije opcija.

„Da li bi ste da ste na mom mjestu rekli, evo četiri godine radimo, otvaramo fabrike, smanjujemo stope nezaposlenosti, vraćamo javni dug, spuštamo defiict i onda vam neko ko sjedi kući i ne učestvuje u javnom i političkom životu zemlje, uzima novac od države svakoga mjeseca, to troši po ekskurzijama sad kaže: „Mi hoćemo vladu“. Polako. Nije to način“, rekao je Marković

On je ponovio da je DPS spreman i da može da ponudi model koji bi bio izlaz iz trenutne situacije i izgradio veće povjerenje u izbore koji slijede.

Na pitanje kada se može očekivati ponuda, Marković je odgovorio da je DPS-u sada prioritet izborni proces unutar stranke.

„Nakon Kongresa, kad konstruišemo organe stranke, sješćemo za sto i vidjeti šta DPS može da ponudi kao opciju za prevazilaženje nesporazuma u odnosu na izbore koji slijede“, dodao je Marković.

1 Comment
  1. Tomo komentariše

    Evo sada Demokrate SDP I ostale satelite DPSa kako vicu necemo na izbore it'd itd. Dio smisljene kampanje bojkota izbora jer DPS nikako drugo ne moze opstati na vlasti. Bojkoti drzavni udari sve se iza scene montira.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.