Marković sa Nefjuom i Rajzing-Rajnke: Podrška Državnom tužilaštvu u borbi protiv kriminala i korupcije

0

Vlada Sjedinjenih Američkih država (SAD) pruža kontinuiranu podršku Državnom tužilaštvu Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, to je istaknuto na sastanku vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića sa koordinatorom za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom i ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing-Rajnke, koji je održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva.

Marković je, kako se navodi u saopštenju. iskoristio priliku da se zahvali Nefjuu i Vladi Sjedinjenih Američkih Država na podršci koju Državno tužilaštvo dobija od SAD-a.

„Neophodno je jačati kapacitete Tužilaštva, a to se može ostvariti kroz podršku međunarodnih partnera“ naveo je Marković i dodao da će rad na reformi državnotužilačke organizacije, kroz uspostavljanje savremenog Državnog tužilaštva, uticati na povećanje efikasnosti u radu.

“Siguran ambijent za sve građane Crne Gore može se obezbijediti jedino kada je Državno tužilaštvo, kao nezavisna i nepristrasna institucija, riješena da se izbori sa svim oblicima kriminala koji predstavljaju prepreku napretku društva”,naveo je Ričard Nefju.

Sastanku su prisustvovali saradnica Ričarda Nefjua Kali Bek, direktorka pravne sekcije INL-a Džesika Karl, šef Političko-ekonomske sekcije Skot Pariš, službenik Političko-ekonomske sekcije Danijel Mekintoš, pravna savjetnica INL programa Ana Grgurević, zamjenica vrhovnog državnog tužioca, državna tužiteljka Jelena Đaletić i šefica Kabineta Vrhovnog državnog tužilaštva Ikonija Radojičić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.