Marković: Ne miješamo se u RTCG, medijska scena nije dobra

0

Premijer Duško Marković poručio je da Crna Gora ima odlično izborno zakonodavstvo i sugerisao da će predsjednički izbori ove godine biti legalni i legitimni iako nisu usvojene sve preporuke OEBS-a na izborne zakone jer nije bilo dvotrećinske većine u parlamentu.
Marković je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao i da Demokratska partija socijalista (DPS) još nije izašla sa svojim predsjedničkim kandidatom, jer čekaju da vide kako će opozicija ići na te izbore.
U osvrtu na situaciju u Javnom servisu i aktuelne smjene u Savjetu te medijske kuće, premijer je kazao da su opozicija i civilni sektor preuveličali značaj pisma koje mu je uputio evropski komesar za proširenje Johanes Han ali je i potvrdio da je nezadovoljan kako je Javni servis pratio rad njegove Vlade.
“Nijesam pratio te detalje, ali želim da kažem da se Vlada nije miješala u ovaj proces, niti je podrigrijavala atmosferu oko stanja u Javnom servisu. Istovremeno želim da kažem da medijska scena u Crnoj Gori nije dobra. Medijskoj sceni u Crnoj Gori nedostaje i objektivnosti i profesionalizma. Privatni mediji mogu da imaju taj komfor i slobodu da sami odluče kako će pratiti Vladine poltike, ali Javni servis mora da ima obaeazu da zbog javnog servisa da na valjan način vladine politike približi građanima. Javni servis to nije radio. On je nastojao da u velikom broju slučajeva ono što su pozitivni rezultati naše politike obilježi negativim sadržajem”, istakao je Marković.
(vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.