Mario Milošević ostaje u zatvoru još dva mjeseca

0

Podgoričaninu Mariju Miloševiću, osumnjičenom za ubistvo Miodraga Kruščića, produžen je pritvor za dva mjeseca zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju likvidacije Radomira Đuričkovića i Miodraga Kruščića, saopšteno je Pobjedi iz podgoričkog Višeg suda.

Milošević je uhapšen 25. februara na kapiji spuškog zatvora kada je pokušao da izađe nakon što je odležao petomjesečnu kaznu zatvora za nedozvoljeno držanje oružja, nakon čega je sproveden u Više tužilaštvo gdje je saslušavan povodom sumnji da je učestvovao u izvršenju najtežih krivičnih djela.

Osumnjičeni za više krivičnih djela, Mario Milošević, prilikom saslušanja pred višim državnim tužiocem Željkom Tomkovićem nije želio da komentariše nalaz prema kojem je njegov DNK pronađen na dvije novčanice od po 500 i jednoj od 200 eura, kojima je kupljen automobil korišćen u likvidaciji Đuričkovića.

On se nije želio izjašnjavati na sumnje tužilaštva da je učestvovao u ubistvu Đuričkovića i likvidaciji Kruščića, kao i za članstvo u kriminalnoj grupi odgovornoj za ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Milošević je bio izričit u tvrdnji da nema veze ni sa jednim od navedenih krivičnih djela, pojašnjavajući da se na Kosovu krio kako bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Milošević je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, bio jedan od ključnih ljudi kavačke kriminalne grupe.

On je 5. novembra prošle godine izručen Crnoj Gori sa Kosova gdje je uhapšen 18. jula prošle godine.

Milošević se tereti da je bio saučesnik u ubistvu Đuričkovića, dok se u slučaju ubistva Kruščića tereti da je bio direktni egzekutor.

Milošević je nakon ubistva Đuričkovića napustio Crnu Goru, ali istražitelji osnovano sumnjaju da je u maju 2018. ponovo boravio u našoj zemlji kako bi ubio Kruščića koji je bio suvlasnik diskoteke ,,Bigl“.

Tim koji radi na ovom slučaju došao je do podataka da je Milošević 2. maja 2018. godine ušao u Crnu Goru i da je u Rožajama uključio kriptovani telefon.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.