Mandić saslušan u policiji

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić juče je dao izjavu cetinjskoj policiji na okolnosti prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića 23. aprila na Rijeci Crnojevića.

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju prikuplja obavještenja i informacije o tome da li je u ovom slučaju došlo do kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prethodne sedmice u tom tužilaštvu izjavu je dao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zbog služenja opijela istoričaru Vladimiru Jovićeviću, i tom prilikom je negirao da je prekoračio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Zbog prisustva sahrani Jovićevića, izjave su dali i sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Jovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Na okolnosti događaja saslušan je i Vlatko Rašović, bivši vozač Duška Kneževića, a inače bliski prijatelj porodice Jovićević.

Na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravlja dalo je naredbe da se sahrane i veselja tokom trajanja epidemije održavaju isključivo u krugu porodice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.