Mandić razgovarao sa Vučićem i Dodikom: Tražio da prekinu svaki kontakt sa režimom u Podgorici!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Nišu sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem o aktuelnoj situaciji u regionu.

U razgovorima je učestvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Mandić je istakao da je za DF presuda za lažni državni udar očekivana i da su je donijela braća Đukanović, a da su glavna meta ovoga montiranog političkog procesa – DF, srpski narod u Crnoj Gori i njegovi politički predstavnici.

On je Vučiću i Dodiku saopštio ono što je od njih javno tražio na jučerašnjoj konferenciji za novinare – da srpski narod u Crnoj Gori želi da se rukovodstva Srbije i RS što snažnije distanciraju od neprijatelja srpskog naroda – Mila Đukanovića.

“Prosto, mi smatramo da neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne može biti prijatelj nijednom srpskom političaru, pa u tom kontekstu želimo da vas pozovemo da sa Milom Đukanovićem i njegovom klikom prekinete svaku vrstu političke komunikacije”, rekao je Mandić.

On je kazao da se ovdje radi o pokušaju lomljenja kičme srpskom nacionalnom i političkom identitetu, kako bi Crna Gora, nekadašnja srpska država, postala antisrpska tvorevina.

“Zato je neophodno da Srbija i Republika Srpska zauzmu logičan i prirodan stav prema režimu čiji je cilj razaranje i zatiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori. Nesumnjivi dokaz za takvo djelovanje je da su sramnu, nepravosnažnu presudu za aferu popularno nazvanu “državni udar”, nedugo posle izricanja, pozdravili isti oni koji su nas bombardovali osiromašenim uranijumom 1999. godine, a kojima je glavni lokator u tadašnjoj SRJ bio Milo Đukanović. To svakako govori i o tome ko je bio nalogodavac Đukanoviću i njegovoj kliki u montaži afere “državni udar” i zašto je taj nesrećni čovjek i ljudska žalost morao, po ko zna koji put, da posluša sve što mu se naredi sa tih adresa”, kazao je Mandić.

Andrija Mandić je danas prisustvovao i vojnoj paradi u Nišu, gdje je proveo veoma prijatne trenutke u razgovoru sa proslavljenim komandantima naših oružanih snaga iz vremena agresije NATO na SRJ.

Vučić je boravio u Nišu povodom održavanja parade “Odbrana slobode”, prenosi Tanjug.

Mandić je odlukom Višeg suda u Podgorici u četvrtak osuđen na pet godina zatvora zbog povezanosti sa događajima na izborni dan u Crnoj Gori, oktobra 2016. godine.

Sud je proglasio krivim i osudio istom kaznom Milana Kneževića, takođe jednog od lidera DF-a.

Mandić i Knežević su, nakon presude, pozvali Vučića i Dodika da prekinu komunikaciju sa “anti-srpskim vlastima u Crnoj Gori”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.