Mladen Mikijelj

Mandić odlikovao Vladiku Metodija ordenom Marka Dakovića

0

Nova srpska demokratija proslavila je danas uoči praznika svoju krsnu slavu i svetitelja zaštitnika Sv. Vasilija Ostroškog u Andrijevici.

Liturgiju u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila služio je NJegovo Preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki g. Metodije, koji je ujedno i počasni gost na proslavi krsne slave naše stranke.
Tom prilikom, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, uručio je vladici Metodiju povelju i najveće stranačko odlikovanje – orden Marka Dakovića za „njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori“.

„Naš najveći stranački orden i koji je do sada dodijeljen samo jednoj ličnosti, a to je našem velikom pjesniku Matiji Bećkoviću i kasnije kolektivu otpuštenih srpskih profesora iz Nikšića odlukom naše stranke danas pripada našem Vladici, našem gospodinu Metodiju, ponosu Srpske pravoslavne crkve.“ – istakao je predsjednik Mandić.
„Srećan sam i Bogu blagodaran što ste sačuvali i što čuvate svoje srpsko ime i vjeru. Srećan sam što na tom putu istrajavate, što ste mudri i bogati mladim pokoljenjem koje za vama ide i iste vrijednosti dijeli. Srećan sam što ste u meni prepoznali svoga brata i poslenika na istom srpskom i pravoslavnom poslanju dodjelom ovog milog mi ordena.“ – rekao je episkop budimljansko-nikšićki g. Metodije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.