Mandić i Knežević: Braća Đukanović su od danas naši krvnici!

0

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić poručio je da će se boriti i da imaju konkretne planove i namjere. Naglasio je i da ko želi da “nam nanese zlo neka zna da i njihove glave mogu da lete”. Mandić kaže da samo saopštava saomoodbrambeni stav i ništa više od toga.

“Oni koji su danas učestvovali u ovoj presudi nijesu naši protivnici. Braća Đukanović i ostali su od danas naši krvnici. Mi smo spremni da se prema krvnicima odnosima kako su se odnosili i naši preci i spremni smo da založimo glave. Sa nama ne mogu da postupaku kao sa Svetom Marovićem”, rekao je Mandić.

Poručio je srpskom narodu da dignu glavu gore.

“Sve ovo smo najavili prethodnih dana. Zahvaljujemo se insajderima iz DPS-a koji su željeli da se ograde od ovakve odluke, kazao je on, očigledno misleći na ekipu iz Mojkovca.

Sudiji Suzani Mugoši su, dodaje, braća Đukanović napisali presudu, a ona je samo pročitala.

“Htjeli su da nas danas uhapse, ali im nije uspjelo u tome. Nije im uspio plan zbog naše odluke da ćemo se braniti i na kraju su odustali od određivanja pritvora”, naveo je on.

Sve je ovo, dodaje, kompletna mizerija koja je u funkciji antisrpskog projekta koji vodi Milo Đukanovića.

“Mogu da nas iznenade, zaskoče, uhapse ili ubiju. Mehanizam koji je pokrenut ne može se zaustaviti i svi koji krenu na nas će to osjetiti”, istakao je on.

Ova mafija, navodi on, ne sudi nama, nego izriču presudu našoj Crnoj Gori.

“Niko nas ne može zaplašititi, branićemo integritet srpskog naroda koji je ugrožen u Crnoj Gori. Grdno su se prevarili ako misle da nam lome kičmu. Stojimo im na biljezi i pokušajte da realizujete svoju namjeru, naveo je on.

Mandić je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vladu Srbije da prekinu komunikaciju sa vlastima u Crnoj Gori, koja im je priznala Kosovo.

“Pozivam ih da se odrede i ne podržavaju neprijatelje srpskog naroda. Pozivam i Milorada Dodika da odustane od zajedničkih fotografija sa ljudima iz režima Crne Gore i da se distancira od Mila Đukanovića, neprijatelja srpskog naroda. Očekujemo bratsku podršku i solidarnost od braće, ako im je srpstvo važno i ako smo im bliži od neprijatelja srpskog naroda, rekao je Mandić.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević navodi da je presudu napisao Zoran Pažin po diktatu braće Đukanović.

“Ovu presudu je mogao da pročita i obrazloži Saša Sinđelić i Paja Velimirović. Presudu je saopštila Dobrota, a ne Viši sud i zasnovano je na mentalno oboljelom čovjeku. Ovu presudu mogu slobodno da ubace u mašinu u kojoj je Duško Knežević prao veš Milu Đukanoviću. Mi nijesmo njihovi dužnici, kumovi i pobratimi. Oni su odabrani da budu naši krvnici. Ukoliko nam se nešto desi oni će biti dužnici našim familijama, našem bratstvu, koje će znati da odbrani čast i obraz, istakao je Knežević.

Pozvao je Ivicu Dačića ako je u Budvi završio svoje pjevanje Zor delijo i Bolje biti pijan nego star, da se oglasi povodom presude, “ako ne zbog srpskog naroda u CG a onda makar zbog državljana njegove zemlje.”

“Ne očekujem da nas brani, jer svi znamo kako je branio Slobodana Miloševića”, istakao je on.

Knežević je rekao i da je danas na Dan pobjede, sutkinja Mugoša željela da osudi Rusiju a da njih iz DF predstavi kao izdajnike.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević je kazao da je ovo bio krivično-pravni postupak, onda bi i on morao biti osuđen na pet godina, ali da je nije zato što je Crnogorac i podržava NATO.

Medojević je rekao da je presudom udareno na mir i stabilnost Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.