Mandić: Đukanović je neprijatelj srpskog naroda

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrdio je za N1 da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon jučerašnje vojne parade u Nišu razgovarao o presudama u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori, za šta je osuđen na pet godina zatvora.

Mandić kaže da je predsjedniku Srbije, ali i predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, prenio “da iza tih presuda stoje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov brat”, za koje je kazao da “s obzrom na njihov odnos prema Srbima u Crnoj Gori, ne mogu da budu prijatelji Srbiji i Republici Srpskoj”.

“To mi je bilo veoma važno da mu lično kažem, i njemu, a i Miloradu Dodiku. Oni su, zna se, dvije najvažnije nacionalne adrese, jedan je predsjednik Srbije, drugi je prvi političar Republike Srpske. Mi smo Srbi iz Crne Gore i ja sam politički predstavnik Srba iz Crne Gore i kome bih mogao to bolje reći nego onima koji su mi najbliži? A njih doživljavam kao prve ljude srpskog naroda u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao nekoga ko bi trebao da iskaže solidarnost na svakom mjestu sa srpskim narodom u Crnoj Gori. Milo Đukanović nije prijatelj srpskog naroda, nego neprijatelj, pa samim tim neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne bi trebao da ima takav tretman kao što on pokušava da ga izgradi sa političarima koji vode Srbiju”, kazao je Mandić.

“Sada znam da sve to što sam želio da kažem da sam rekao na pravoj adresi, da sam rekao ljudima koji donose odluke i od kojih očekujem da se na jedan odgovoran način odnesu prema zahtjevima onih koje ja predstavljam u Crnoj Gori”, rekao je Mandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.