Mandić čestitao Božić: Borba za ideale slobode sačuvala naš narod

0

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je danas Božićne praznike Patrijarhu srpskom Irineju, Mitropolitu crnogorsko-primorskom i arhiepiskopu cetinjskom Amfilohiju, Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju, Episkopu mileševskom Atanasiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.
On je istakao da i ovaj Božić dočekujemo sa vjerom u jedinstvo srpskog naroda, “pomenuvši u molitvama one koji su, poput vitezova sa Kumanova, Bregalnice, Mojkovca i Kajmakčalana, za tu svijetlu ideju položili svoje živote”.
“Ta borba neprestana za ideale slobode i pravde vodila je naš narod kroz vjekove, a i u ovom vremenu smo suočeni sa najžešćim udarima na naše temelje i duhovnost. Oni koji danas pokušavaju da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, kao i mnogi drugi okupatori, prvo su udarili na našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike. Kroz montirani sudski proces za tzv. Državni udar proganjaju i političke lidere srpskog naroda u Crnoj Gori. Neprestano se atakuje i na druge vrijednosti srpskog naroda, na našu Republiku Srpsku, njenu slavu, i sve one koji su odlučili da beskompromisno brane srpski identitet. Naši protivnici moraju da znaju da mi tu borbu ne možemo izgubiti, jer su vrijednosti koje branimo neprolazne i duboko utkane u suštinu našeg postojanja”, rekao je Mandić.
On je kazao da duboko dijeli mišljenje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja da se Srbija ne može zamisliti bez Kosova i Metohije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.