Mandati im neće biti produženi: Stanković i Katnić izgubili povjerenje vlasti i napuštaju tužilaštvo!

Mandati im neće biti produženi: Stanković i Katnić izgubili povjerenje vlasti i napuštaju tužilaštvo!

Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i Glavnim specijalnom tužiocu Milivoju Katniću neće biti produženi mandati koji im ističu sledeće godine, ekskluzivno saznaje Borba. Prema našim informacijama u vrhu DPS-a, ta partija će pitanje reorganizacije u tužilaštvu pokrenuti na Radnoj grupi, koja će se baviti izbornim zakonodavstvom. Naime, planirano je da ta Radna grupa koju će sačinjavati i predstavnici opozicije, obuhvati još neke segmente, ne samo izborno zakonodavstvo, pa će se i pitanje pravosuđa i tužilaštva naći na dnevnom redu. Stankoviću i Katniću mandati ističu naredne godine.

Saradnja između policije i tužilaštva je nikad gora, a ceh bi trebali da plate njih dvojica. Takođe, kako saznajemo, ni Milo Đukanović nije zadovoljan radom tužilaštva.

“Iako je u startu rad tužilaštva bio obećavajući, ubrzo se pokazalo da su rezultati bili mršavi. Za vrijeme Stankovića i Katnića imamo najveći broj nerasvijetljenih ubistava u Crnoj Gori, a poznato je da je po zakonu, tužilaštvo nosilac svih istražnih radnji. Katniću se zamjera što se kroz slučaj “državni udar” previše bavi politikom, kao i da je gaj predmet stavio u prvi plan, dok sve ostalo tapka u mjestu, kaže naš sagovornik iz vrha DPS-a.

Više puta su i iz policije upirali prstom na tužilaštvo zbog čega nema konkretnijih rezultata u rasvetljavanju teških krivičnih djela.

“Saradnja sa tužilštvom nije dobra i to je čak i laicima jasno. Nema zajedničkih istraga, tužioci se ponašaju kao šerifi, traže da im policija bude na usluzi, a rezulatat nema. Pojedini tužioci nijesu stručni da vode istrage, iako im to zakon nalaže, pa mnoge istrage tapkaju u mjestu, kaže sagovornik Borbe iz policije.

Sagovornik Borbe kaže da je najbezbolnije da se Stankoviću i Katniću ne produži mandat nego da se sada otvara još jedan front i kreće u njihovu smjenu, jer je neophodno da odrade predmet “državni udar”, a zatim da idu u penziju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *