Makron pisao Krivokapiću: Francuska je uz vas

11

Predsjednik Francuske Republike Emanuel Makron uputio je pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

Makron je zahvalio na pismu Krivokapiću u uputi najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade Crne Gore, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti.

“Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja. U okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, koju u svom pismu navodite, Francuska agencija za razvoj (ADF) će u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona evra, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja”, naveo je Makron.

Kako je dodao, u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.

“Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira. Nadalje, želim da naši bilateralni odnosi i ubuduće jačaju. Predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu će tome i doprinijeti”, naveo je Makron.

“Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva. Još jednom Vam čestitam i molim Vas, gospodine predsjedniče Vlade, da primite izraze mog dubokog poštovanja”, dodaje Makron.

11 Comments
 1. Dule komentariše

  Gde su ovi Df komentatori ? Nema vas da prokomentarisete evropski put? 😅

  10
  31
  1. Leonida komentariše

   Otkud se ovaj pojavi? Možda zato što su Francuzima rukje krvave do lakata kad je riječ o Srebrenici? Ko je kontrolisao Deseti diverzantski odred u Srebrenici?

   19
   1
   1. Leonida komentariše

    Prvi osuđenik u HAgu bio je Dražen Erdemović, Hrvat, pripadnik Desetog diverzantskog odreda, pod komandom Francuza, koji je počinio zločin u Srebrenici!!! To treba muslimani da znaju kad pominju Srebrenicu!

    15
  2. Ivi komentariše

   Ima, nesrećnik se raspada, tone, a ne da on nekom pomogne. Mrtav je na izborima u septembru, mrtav. A i baba ide…

  3. alf komentariše

   Hahahahahahahaha 5328.g. ćeš ti vidjeti EU !

 2. ja lično komentariše

  Bupaaa u oba krila Sns aaaa. Kako ce Medo da izludi. Ima da analizira pečat svu noć sa Marinom dok cirkaju ranju. Nekog Makron a nekog Šizoje.razlika je u klasi…

  11
  12
 3. Srdjan Loncar komentariše

  Je tiens a vous remercier pour votre letre ettre et a’ vous adresser tous mes voeux de reussite dans l'exercice de vos responsabilitesde Premier Ministre du Montenegro, a la suite d'une alternance politique inedite. (

  Hteo bih da ti zahvalim na pismu, koje si mi poslao I da ti posaljemmoje najbolje zelje u vrsenju vasih obaveza kao PM CG, poshto su IZVRSHENE BEZ-PRESEDANA POLITICKE PROMENE (smena Mila-Lopova – primedba S. L.)
  Cordialement

  Evo za vas dvojicu, predstavnika HOBOTNICE, da se ja javim ispred DF, sto bi vi rekli:

  1) Neko bi pomislio, Makron video da se ljulja fotelja nasem Starcu, pa mu poslao pismo podrske. Jel’ tako Dule?
  Nije tako. Nas Starac je ranije pisao neko kurtoazno pismo Makronu i covek po propisu odgovorio. On to ne pise, drugi to rade, na kraju udare PECHAT POTPIS (“elektronski potpis” u elektronskoj depeshi-email). Usput da dodam, pored tog mastiljavog autenticnog Emanuel Makron potpisa, on je na strani dodao u rukopisu (pretpostavljam da je on to uradio, a moguce je da je to njegov sluzbenik uradio) “Cordialement” (srdacno). Usput da kazem, on je emotivna osoba, lako se zaplace. Kad je dosao u SDR, citao je na Kalemegdanu govor na Srpskom sa zavidnim izgovorom.

  2) U ovom pismu meni je najbitniji deo gde je POKOPAO HOBOTNICU, koji Borba nije precizno prevela. Evo tog dela:

  {“Je tiens a vous remercier pour votre letre ettre et a’ vous adresser tous mes voeux de reussite dans l'exercice de vos responsabilitesde Premier Ministre du Montenegro, a la suite d'une alternance politique inedite. “}
  (Hteo bih da ti zahvalim na pismu, koje si mi poslao I da ti posaljem moje najbolje zelje u vrsenju vasih obaveza kao PM CG, poshto su SPROVEDENE BEZ-PRESEDANA POLITICKE PROMENE (smena Mila-Lopova – primedba S. L.) )

  Ovako pismo nece nikad dobiti od Duboke Drzave, Predsednika Bajdena ili bilo koga iz njegove Administracije. Oni nece pomenuti “BEZ-PRESEDANA POLITICHKE PROMENE” u CG, vec bi u pismu umestoi toga pohvalili KONTINUITET SA POLITIKOM MILA LOPOVA U VEZI EURO-ATLANTSKIH INTEGRACIJA, PRIZNAVANJE “NEZAVISNE” KOSOVE (“Nezavisna drzava”, koja NEMA SVOJU SPOLJNU POLITIKU, prema Haradinaju!! Hehe) .

  16
  1
 4. Kontra revolucija komentariše

  Ahahahahaha, Macron se zahvalio pismu Krivokapica !.
  Ahahahahaha, uplašio se da ce sam morati da napusti svoju fotelju pa pismom Macronu kuka i place !.
  Ahahahahaha !.
  On pisao Macronu, ulizicki nema šta !.
  Crnogorci, ni poklonjenog vam ga ne bi uzeo vašeg premijera !.😂😂😂🤣🤣🤣

  15
  3
 5. alf komentariše

  Neću da se miješam al profa je skroz prolupao,eno u Vijestima piše kako će Cg biti opet lider nad liderima,najbrža rastuča ekonomija na Balkanu !Šta se desilo sa tim čovjekom,on definitivno nije normalan sad je i tridesetogodišnju priču DPS-a o lideru u regionu preuzeo od njih a narod zahvaljujući njemu i Dritanu hleba nema da jede!!!

  3
  1
 6. Milos komentariše

  Nas Andrija je u direktnom kontaktu preko vajber grupe sa Putinom, Si Dji Pingom i Trampom, ubacio ga je u grupu licno Vucic. Makron je ljubomoran sto njega nije zvali u grupu pa podrzava Krivokapica.

 7. alf komentariše

  Eto vam ga ,vodite ga za Francusku !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.