Mladen Mikijelj

Maja Vučelić: Pravda u Crnoj Gori počinje da dobija bitku protiv onih koji su štitili korumpirani režim

0

Poslanica CIVIS-a u Skupštini Crne Gore, Maja Vučelić, smatra da je hapšenje Jelene Perović, direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), ključni momenat u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala koji su dugo vremena razarali temelje naše države. Stava je i da je ovo hapšenje je dokaz da pravda u Crnoj Gori počinje da dobija bitku protiv onih koji su se godinama koristili svojim pozicijama za zaštitu korumpiranog režima.

„Jelena Perović, kao posljednji zaštitnik bivšeg kriminalnog i korumpiranog režima na funkciji, pretvorila je ASK u vjetrokaz koji se okretao prema interesima onih koji su duvali korupcijskim vjetrovima. Ovo hapšenje simbolizuje promjenu vjetra i nadu za obnovu integriteta u našim institucijama.

Dajem punu podršku radu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje neumorno čisti Crnu Goru od korupcije. Hapšenja koja se sprovode posljednjih dana nisu samo akt pravde već i jasna poruka da više niko i nikada više neće biti iznad zakona, pa ni oni koji su trebali da budu njegovi najčvršći čuvari.“ – jasna je Vučelić.

Za nju je zabrinjavajuće to što Demokratska partija socijalista umjesto da podrži ove važne korake, izražava „saučešće“ za uhapšenim funkcionerima, čime direktno podriva rad Specijalnog državnog tužilaštva. Ovakvi potezi, kako kaže poslanica CIVIS-a, pokazuju da još uvijek ima onih koji bi radije štitili korumpirane pojedince umjesto da se bore za pravdu i poštenje.

„Pozivam sve građane i političke snage u Crnoj Gori da se ujedinimo u podršci SDT-u i drugim institucijama koje rade na stvaranju pravednog društva, oslobođenog od korupcije. Samo zajedničkim snagama možemo osigurati da naša država krene putem pravde, poštenja i poštovanja zakona“ – poručuje Maja Vučelić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.