Made In New York Jazz Festival promoviše džez muziku i inspiriše mlade muzičare da se oprobaju u tom žanru

0

Made In New York Jazz Festival ima veliku ulogu u promociji džez muzike u Crnoj Gori, koja nema mjesto i status koji zaslužuje, ali je interesovanje publike iz godine u godinu sve veće, a podrška Ministarstva kulture i medija tom festivalu kontinuirana.

To je poručeno sa susreta koji je ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović imala sa organizatorima i učesnicima 9. izdanja “Made in NY Jazz Festivala”.

Sastanku su pored organizatora festivala Vladimira Maraša prisustvovali istaknuti jazz umjetnici: Michael Brovkine, Nathan East, Noah East, Frank Gambale, Jeff Tain Watts, Laura Kahle, Latoya Kennedy, Ekep Nkwelle, Yaacov Mayman, Michal Martyniuk, Luis Bonilla, Lana Janjanin, Branko Sterpin i Milan Pavković.

Ministarka Vujović poželjela je učesnicima dobrodošlicu u Crnu Goru i istakla da festival ima veliku ulogu u promociji i popularizaciji džez muzike u našoj državi.

„Iz tog razloga Ministarstvo kontinuirano podržava organizaciju, a 2022. godine joj je dodjelilo status festivala od posebnog značaja. Džez kod nas nema mjesto i status koji zaslužuje, zato smo srećni što zajedno sa vama možemo dati doprinos njegovom razvoju i inspirisati mlade muzičare da se oprobaju i u ovom žanru”, rekla je Vujović.

Gosti Festivala su prenijeli odlične utiske sa otvaranja koje je održano u Tivtu i naveli da se raduju nastavku programa i druženju sa publikom u Crnoj Gori.

Organizator Festivala Vladimir Maraš zahvalio je zbog podrške Ministarstva i naveo da su planovi za naredni period, posebno za sljedeće, jubilarno deseto izdanje festivala, veliki, te da iz godine u godinu svjedočimo sve većem interesovanju publike.

d 21. do 23. juna održava se 9. izdanje Made in NY Jazz Festivala Montenegro, koji postoji od 2012. godine, uz kontinuiranu podršku Ministarstva. Festival od decembra 2022. godine ima status manifestacije od posebnog značaja.

Ovogodišnji festival, pored koncerata u Tivtu 21. i u Podgorici 22. i 23. juna, obuhvata besplatnu radionicu sa uglednim muzičarima i nekoliko svirki na trgovima (Street Jam Session).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.