Lukave lopte u noći punog mjeseca i vatrene vode

Lukave lopte u noći punog mjeseca i vatrene vode

piše Saša Dr. Đurović

Ne igram protiv CG na kladionici ma koliko mi ne bili po ukusu ni selektori ni fuZbaleri. Od Cica Kranjčara pa na ovamo. I ne zanima me mnogo taj loš fuZbal, osim iz tog kladioničarskog ugla. I onda, stavim protiv Čeha 3 plus, protiv Bugara kažem „nemaju pojma ni ovi ni oni, ajd nek bude x, e protiv ovih albanaca sa Kosova sam znao apsolutno da će da izgube al ne odigrah, a i mali je bio q 1.60, nikoliko. Zato i ne dobijam jer ne igram protiv CG i kad znam da će izgubit. Pogodio Engleze 2 i 4 plus, i braću Srbe 2 i 3 plus pogodio. I još neke. No ne može se gledat fudbal normalno kad prenosi onaj Grgur. Ma ajde što je servilan, prepun je region sluga, eto im ga tamo, no što on pojma nema, vidi se da nikad nije igr’o lopte, pa ga je onda iritantno slušat. Stavim na „mute“ al kad ga kosovari turiše gurnem na „unmute“.

Vidim da Grgur nije mnogo iznenađen iako je prepun hvale i za ovakvu reprezentciju CG, koja je katastrofalna. No i da je još gora Grgur ne bi to smio reć, jer je plaćen da ne priča ono što vidi. I onda, onaj Šofranackakav god da je, ali najbolji je poznavalac fuZbala od svih komentatora. Možda i u regionu cijelom. Koja li je avetinja njega sklonila sa rtcg? Opet, davajući tako APSOLUTNI legitimitet onoj Roćenovoj da su goveda iz njegovg Rasova bistirija od uredničkog tima rtcg. A i veća je korist od goveda. I onda, Grgur sa pršćenjem, i mustaćima seoskoga kicoša kaže da je „Simić GOSPODSKI sklonio ruke iza ledja!?“ prilikom nekog šuta „tute bugarina“.

Ne zna Grgur šta je gospodstvo, i ne treba se na njega zbog toga ljutit, ne zna pa ne zna, nema takvih iskustava i ok, al ga treba onemogućit da lupeta! Kao što treba pustit Šofranca da divani dok traje utakmica, posle ne. Ne javno makar. Dosta mu je tih 90 minuta da briljira, plus extra time, a onda ga ne dirat do narednih 90 minuta. Ovako Grgur je „utripovao“ da je Milojko Pantić. Ni Milojko ne bijaše normalan baš, ali je znao posao. A Grgur gusla li gusla. Zapalo ga. Pa se onda izlupeta za sve pare. Kad je kamera zumirala ovog novog selektora, Grgur je to prokomentarisao ovako, greota bi bilo ne citirat „Hadzibegić je zabrinut, zagledan, u noći punog mjeseca nad Prištinom“!? Moja sedmogodišnja kćerka koja je gledala nešto „on yt“ reče „ tata, čujes ti ovu budalu šta priča?! „Evo čuh i ovo sine, ajde ti gledaj te lutkice i pse, fudbal nije za djevojčice.“

I nije, al nije ni Grgur za iole normalnoga gledaoca. Ali on nastavlja, kao da je na vatrenoj vodi „opet jedna lukava lopta..“ . Lopta je okrugla. Lukava je lisica. Malouman je onaj ko je tebe stavio da prenosiš fudbal. A ni ti nijesi prepametan kad si pristao da radiš posao o kom pojma nemaš!

Vraćite onoga Šofranca! Ili onoga šukovica stavite, nek pokriva sve prenose, od skupštinskih preko rukometnih, pa sve do fuzBala, a sve preko Bilbaa. Proljetos me pita Čović „ Ne znaš ti tog šukovica .. ma ne znaš, otkud bi ti znao, ti oduvek biraš društvo..“ Rekoh „ ne bih ništa dodao ..“ Al pitah „ ko ti je taj?“ Ma neki „živa istina“ zamisli samo, živa istina, kao da ima druga“ !? E pa eto, taj neka vodi, uživo fudbal, ko živu istinu i politiku „vjerodostojno“. Kad već Šofranac ne valja. Šofranac možda nije partijski sluga al je pametniji i obrazovaniji od svih ostalih, pri tom govori i jezike. To je istina. Živa.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *