Lišen slobode osumnjičeni za aktiviranje eksplozivne naprave u Nikšiću

0

Nikšićka policija je rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave u dvorištu kuće R.R. (60) iz Nikšića. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija policija je lišila slobode N.R. (22) iz Nikšića.

Osumnjičeni N.R. je, kako se sumnja, 30. marta 2020. godine oko 21,00 čas aktivirao eksplozivnu napravu u dvorištu kuće R.R. kojom prilikom je nastupila materijalnašteta na fasadi kuće.

Policija je izvršila uviđaj i sa lica mjesta izuzela materijalne tragove od eksplozivne naprave i oni su vještačeni u Forenzičkom centru.

Nakon sprovedenih vještačenja državni tužilac u Osnovnom državnom tužilašatvu je izvršio pravnu kvalifikacijudogađaja.

Nizom policijsko – tužilačkih aktivnosti identifikovan je i lišen slobode osumnjičeni.Tokom kriminalističke obrade prikupljeni su materijalni dokazi koji upućuju na osnovanu sumnju da je N.R. aktivirao navedenu eksplozivnu napravu nakon čega se dao u bjekstvo.

Nakon saslušanja, državni tužilac je za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju u službenim prostorijama Uprave policije do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.