Linta: Antisrpska presuda da se slomi kičma sprskom narodu

0

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije osuđuje sramnu i skandaloznu odluku Višeg suda u Podgorici kojom su osuđeni lideri srpskog naroda u Crnoj Gori i opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i ostali optuženi u montiranom političkom procesu poznatom kao “državni udar”.

“U pitanju je antisrpska presuda s ciljem da režim Mila Đukanovića slomi kičmu srpskom narodu u Crnoj Gori. To potvrđuje, između ostalog, i činjenica da optužnicom za tzv. državni udar nije bio obuhvaćen još jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i to samo iz razloga jer se nacionalno izjašnjava kao Crnogorac, kaže on.

Linta ističe da navedena sramna i skandalozna presuda Mandiću, Kneževiću i ostalim optuženim predstavlja jedan u nizu dokaza da su crnogorsko pravosuđe i ostale institucije u Crnoj Gori obični pioni u rukama Mile Đukanovića i njemu odanih ljudi.

“Svima je jasno da Viši sud u Podgorici nije obezbedio materijalne dokaze i činjenice da je tobože postajala kriminalna organizaicja i da je cilj bio nasilna smjena vlasti 2016. godine. Tragična je činjenica da su u montiranom procesu zatvorskim kaznama kažnjeni Andrija Mandić i Milan Knežević samo iz razloga jer se političkim sredstvima dosljedno i uporno bore da se u Crnoj Gori poštuju nacionalna prava srpskog naroda, da Crna Gora poštuje evropske vrijednosti i da se krupne političke odluke donose putem referenduma”, poručio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.