Likvidirani i policajci: Saradnik narkokartela sa Balkana ubio se igrajući ruski rulet u Kolimbiji!

0

Srbin Dejan Stanimirović (45), koji se dovodi u vezu sa narkokartelima sa Balkana, stradao je igrajući ruski rulet u kući bivšeg kolumbijskog vođe gerilaca u gradiću Gvamal, u srcu ove južnoameričke zemlje!

Stanimirović se u policijskim evidencijama vodio kao osoba bliska kriminalnim klanovima sa Balkana.

Kada je policija nakon dojave došla na lice mjesta, izbio je opšti rat u kom su ubijeni i vlasnik kuće i dva policajca!

Sve je počelo u ranim satima 1. aprila u kući u kvartu La Florida koja je bila puna ljudi. Među njima su bili i Hose Visente Rivera Mendoza poznat kao Vojnik i Stanimirović, koga su kolumbijci zvali Markos, i koji je, prema pisanju lokalnih medija, radio kao obezbjeđenje Mendozi.

Društvo je cijelu noć pilo alkohol i pred zoru odlučilo da igraju ruski rulet. Kada je na njega došao red, Stanimirović je prislonio cijev revolvera na glavu i povukao oroz, a metak je opalio!

“Iznenada se čuo pucanj. Ljudi koji su se nalazili u kući su očigledno pijani započeli opasnu igru. Jedan stranac teško je ranjen”, piše portal „eltiempo.com”.

Prema jednoj verziji, Stanimirović je zatečen u kući mrtav. Prema drugoj, prebačen je u bolnicu u gradu Viljavisensio, gdje je preminuo. Šta se tačno dešavalo nakon što je ispalio sebi metak u glavu, nikom nije jasno zbog haosa koji je usledio.

“Kada su policajci došli da istraže šta se dogodilo, iz kuće su istog časa otvorili vatru na njih. U okršaju su stradali narko-bos i dva policajca” prenosi Blu radio.

Uznemireni građani ponovo su pozvali policiju, a kada je pojačanje stiglo, zatekli su dvojicu kolega mrtve. Jedan je ležao na ulici, a drugi je bio u automobilu.

Direktor policije general Oskar Atehortva Dukue na Tviter nalogu se oprostio od dvojice stradalih policajaca i saopštio da je, nakon ovog događaja, uhapšeno pet osoba i zaplenjeno sedam komada oružja.

Istragu će, kako je saopšteno, voditi posebna grupe iz policije i tužilaštva koje su u sredu ujutru hitno poslate iz Bogote u Gvamal. Ovim povodom oglasio se i Đovani Penon, gradonačelnik Gvamala.

“Od dvojice civila ubijenih u ovom nasilnom delu utvrđeno je da se radi o bivšem gerilcu FARC koji je bio u procesu reinkorporacije od 2016. godine i strancu koji je ranjen prebačen u bolnicu, gdje je i umro” objasnio je gradonačelnik.

Hose Visente Rivera zvani Vojnik bio je šef dvije gerilske grupe izumrle paravojne formacije AUC, koja je radila sa narko-kartelima, a potom se pridružio pobunjeničkom pokretu FARC.

Bio je blizak s Pedrom Oliveirom Đurerom, koji je poznatiji kao Nož, jer je uglavnom njime ubijao sve svoje žrtve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.