Liberalnoj partiji ne smeta brutalna upotreba policijske sile, nego im smeta što građani snimaju policajce bez oznaka!

2

Liberalna partija zahtijeva hitnu i neizostavnu reakciju državnih organa u cilju zaštite policijskih službenika, zakona i javnog reda i mira ali i kompletnog sistema i institucija, saopšteno je danas iz te partije.

“Nečuveno je da se pod patronatom Srpske pravoslavne crkve i njenih sveštenika organizuje praćenje i snimanje policajaca u vršenju svoje ustavom definisane uloge. Srpski sveštenici su se pretvorili u kolovođe i organizatore najprizemnijih aktivnosti uperenog protiv policajaca koji vrše svoju dužnost obezbjeđivanja oćuvanja reda i mira u Crnoj Gori”, rekli su iz Liberalne partije.

Najbolji primjer istinitosti ovih navoda je, kako su kazali, pripadnik srpskih vojnih formacija obučen u mantiju koji ovih dana organizuje po Budvi napade na policijske službenike i njihovo šikaniranje.

“Drugi eklatantan primjer je lice koje se predstavlja kao svještenika a koje po svojim djelima to ni u kom slučaju i ni u jednoj vjerskoj organizaciji, izuzev srpske crkve, ne može biti, Jovan Plamenac. Bivši ratni novinar i huškač danas poziva: “Kada vidite policajce da vas snimaju u litijama, na nekom drugom vjerskom skupu, dok ulazite u crkvu… snimite i vi njih. Unesite im se telefonom u lice, snimite im zenice i dlačice iz nosa i u uhu. Priđite vas 10, 20… i svi snimajte. Odmah te snimke pustite na društvene mreže… Saznajte im imena i njih objavite. Snimite tako i policajce u kordonima. Objavite ko su, od koga su, odakle su… Potrudite se da saznate njihovo imovno stanje. Snimite njihove, eventualno, nelegalno sagrađene kuće i objavite… Oni su vaši neprijatelji, sve dok služe režimu”, kažu iz Liberale partije.

Dakle, po njegovom mišljenju, smatraju Liberali, policajci su njihovi neprijatelji a sa neprijateljima se zna šta se radi pa tako ovaj samozvani svještenika navodi masu da izvrši djelo koje je po krivičnom zakonu Crne Gore najstrožije zabranjeno i kažnjivo.

“Još opasnije, oni nastoje da pristiskom na policiju uruše sistem sigurnosti i institucije u državi i na taj način otovre put poptunom haosu i sukobima. Zbog svega navedenog, da bi se sačuvali životi policajaca, sigurnost ljudi ali i stabilnost institucija i kompletnog društvenog sistema, tražimo hitnu reakciju na svim nivoima od ODT do Državnog tužilaštva i sudstva jer se ova zla namjera mora spriječiti a policijski službenici zaštititi jer u suprotnom će sljedeći udar antidržavnih snaga biti još opasniji i gnusniji”, navodi se u saopštenju.

Liberalna partija, zaključuju, pruža punu podršku Upravi policije i njenom rukovodstvu u svim aktivnostima koje sprovode.

2 Comments
 1. Psiholog komentariše

  Ova partija od ovog Pure,je zastid grada iz kojega je.clanova te partije ima eventualno koliko ima i clanova domacinstva kod Pure u Kuci i od masnog Draskovica,kako li je kad ulicama grada u kojem si rodjen ides pognute glave.

  10
  1. Будва данас komentariše

   Ја не вјерујем ни дома да их гласају!
   Рекао је Славко Перовић за њих све у једној ријечи: КОРИТАРИ код ДрПС-а!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.