Leposavić odgovorio Venecijanskoj komisiji: Katnić iz osvete pokrenuo postupak protiv advokata zbog rušenja predmeta “državni udar”

23

Kao primjer neprofesionalnosti i “moguće zloupotrebe” funkcije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića na čijoj smijeni insistira nova vlast, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava je u dopisu Venecijanskoj komisiji (VK) navelo nedavni postupak koji je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo protiv advokata, a za koji se vjeruje da je osveta zbog rušenja predmeta “državni udar”.

SDT je 11. marta saslušalo trojicu advokata zbog sumnje za pranje para i utaju poreza, a jedan od njih je Đorđe Piletić – suprug sutkinje Apelacionog suda Seke Piletić, koja je bila članica Vijeća koje nije potvrdilo prvostepenu presudu za slučaj “državni udar”.

Sjednica Venecijanske komisije Savjeta Evrope, na kojoj treba da se utvrdi mišljenje na predloge izmjene dva tužilačka zakona na osnovu kojih će preimenovanjem SDT Katnić i specijalni tužioci ostati bez funkcija, je u toku.

VK je stava da ne treba ukinuti tužilaštvo i da se mora poštovati sigurnost mandata trenutnog nosioca funkcije.

Ako je kriv za bilo kakvo loše ponašanje, smata VK, glavni specijalni tužilac (GST) treba da se suoči sa disciplinskom ili krivičnom odgovoršnošću, a ne može biti zamijenjen zbog reformi.

To se navodi u nacrtu njihovog mišljenja o kome se raspravlja.

Komentarišući taj dio, ministar pravde, ljudskih i maninskih prava Vladimir Leposavić u odgovoru VK, koji je ranije dostavio, navodi:

“Posljednji u nizu primjera moguće zloupotrebe dužnosti SDT-a je posebno slikovit ali i alarmantan. Naime, nakon što je Apelacioni sud vratio slučaj “državni udar” na ponovno suđenje, zbog grubog kršenja pravila procedure i dokazivanja, SDT je pokrenuo krivičnu istragu protiv supruga sudije Apelacionog suda koja je odlučivala u pomenutom slučaju, a za djelo koje je suprug sudije navodno učinio prije 10 godina. Ovo nije samo moguća zloupotreba službenog položaja SDT i prijetnja pravu svakog lica na pravično suđenje, već i direktno i grubo ugrožavanje nezavisnosti sudstva. Ja kao ministar pravde imam naročitu dužnost da ovo istaknem, a o istom ću obavijestiti i ostatak međunarodne javnosti.”

23 Comments
 1. Ja komentariše

  Leposaviću brate,pod hitno traži odgovor venecijanske i požurite sa smjenom tužilaca i sudija jer vam df sigurno izglasat budžet neće i vlada pada prvog aprila.ako vam ne daju signal mijenjajte govna sami jer ako ne uradite to i padne vlada izazvaćete rat ovde budite sigurni.nesmijete čekat na eu kad su u pitanju vitalni interesi naroda

  72
  4
  1. Realan komentariše

   NIJESI DOBRO OBAVIJESTEN.NE PADA VLADA AKO SE NE IZGLASA BUDZET.VLADA BI PALA DA SE NE PREDLOZI BUDZET ZAKLJUCNO SA 31.03.2021 G.ZNACI VLAFA NASTAVLJA RAD SAMO U ZAISTA OTEZANIM POLITICKIM USLOVIMA.ETO DA TE RELAKSIRAM OD TE NEPRIJATNE EVENTUALNOSTI IAKO BE PODRZAVAM NI OVAKVU VLADU NI DF NI DPS .URU DEMOKRATE… VEC SAM SLOBODOUMNI CENOGORAC KOJI NE MRZI NIKOGA.PA NI ONE KOJI ME NA OVOM PORTALU ZBOG KOMENTARA NA SL.TEMU NAZVASE SVIM I SVACIM PIOLJUVASE NACIJU KOJOJ PEIPADAM I UCUNJESE MI CAST NA TAJ NACIN ,A ISTOVREMENO IZAZVASE MOJE ZALJENJE STO PRIZNASE DA POSTOJIM.JER NEKOGA KO NE POSTOJI NE MOZES NI UVRIJEDITI NI POHVALITI.

   9
   12
   1. LipaLipa komentariše

    … Relan, … ti si objektivno, subjektivno, naucno, posebno, obicajno, … prevjerica/knvertit, (od)rod, od srbskog naroda, … sigurno ne mozes biti slobodouman, … svoju si slobodu prodao, nije bitno za sto, … valjda sam znas za sto, … nacija, kao prirodna kategorija, ne postoji, … nacija je konvencija, dogovor, pr.amerikanci, zbir svega i svacega, … Srbi su na(s)rod, imaju zajednicko poreklo, oduvijek, ,,, imaju (srbi/rusi) svoju “vjeru” skup znanja, obicaja, zvano pravoslavje (bogovi Prav), … mi nismo hriscani, oni su uslovno, RIM. rimokatolici, … mi bastinimo, obrnuto, MIR(svet. po ruski), po svemu, ostaci ostataka, naravno, … dosta to na izgled kompleksno, … no sustinski jenostavno, RIM, rimokatolici, sotonisti, … nihov “bog”, lucifer, “luconosa” ili po naski Satana, … to je sustina, ostalo sve, lazi, prevare, manipulacija, … mozemo o tome i dataljneje, naravno, ako imas volje, “stomaka”, … aj’ zdravo, …

    2
    6
  2. Ivi komentariše

   Pazi se od brata, preko braće se i ovo završava. Nijesu za Bečku glasali crnogorci nego braća, braća……

  3. Crna Gora komentariše

   I ovaj bijaše izvanjac kao i bratić,ima li iko od ovijeh tzv eksperata u vladi da je iz CG sem premijsra rukoljuba

   4
   5
 2. Misliti crnogorski komentariše

  Sa odgovorima Leposavica mozete uraditi isto sto i sa toalet papirom. Taman im je sadrzina takva. Venecijanska komisija je dala negativno misljenje o tim zakonima. Cudi me da ovaj portal to vec nije objavio. 😂🤣

  13
  2
  1. Kontra revolucija komentariše

   A kojoj ti , to naciji pripadaš ?.
   Onoj iz 1878e ili iz 1918te ili mozda 1941, 1948 2006te ili, ili, ili ?.
   Nek je vjecna !.😄

   5
   3
   1. Ja komentariše

    E majku jebem vazda smo srbi bili gnjido do posle smrti kralja Nikole,tad počinje moralna stranputica crnogoraca koja tebe i tvoje nije zaobišla to se vidi.umri pseto konvertitsko

    12
    5
   2. Realan komentariše

    kontra revilucujo PRIPADAM PRIJE SVEGA NACIJI LJUDI,TAKO SAM VASPITAVAN PA NACIJI SVIH ONIH KOJI NOSE DRZAVU SVIH NJENIH GRADJANA U SRCU,PA ONDA CRNOGORSKOJ NACIJI.AKO NE ZADOVOLJAVA COVJEK PRVA 2 USLOVA MOZE BITI I ESKIM RUS SRBIN ILI CRNOGORAC.BOJIM SE DA TI NE ZADOVOLJAVAS USLOV NI IZ JEDNE NAVEDENE GOD.DA PRIPADAS BILO KOJOJ NACIJI.OSIM AKO POSTOJI NACIJA ,,svemrzaca,, JER SVAKI CASTAN SRBIN A ZNAM IH PUNO NE MRZI BILO KOGA POGOTOVU RODJENOGA BRATA CRNOGORCA I OBRATNO.PRIJATNO POPODNE TI ZELIM.PA AKI BOG DA EA SJUTRA PROSLAVIMO PLASNAN RUKOMETASICA SRBIJE I NASIH LAVICA BA OLIMPIJADU.

    5
    1
    1. Ja komentariše

     Realni ovaj komentar ti je realan,gornji nije

    2. Горан К. Нови Сад komentariše

     Nemaš ti pojma ni šta je nacija ni šta je narod.
     Srbi su NAROD a Amerikanci nacija jer su sastavljeni od 100 drugih naroda i narodnosti. I Srbi u Americi čine tu naciju ali srpski narod čine samo Srbi bez Amerikanaca Nemaca Talijana i svih drugih.

     1
     1
 3. Ivi komentariše

  Pa si sad odgovorio, A DO SAD SI ZA BILO GLAVU U PIJESAK KAO NOJ. PREVARANTI!

  6
  1
 4. Ivi komentariše

  Mijenjate ljude ne mijenjate zakone. NEMA KO DA IZIGRAVA BATINAŠA ZAPADA . Mijenjate ljude, šta je?

 5. Luka komentariše

  Za koga Ja glasah

 6. Realan komentariše

  gospodine ,,ja,, PRIPADAM PRIJE SVEGA NACIJI LJUDI,TAKO SAM VASPITAVAN PA NACIJI SVIH ONIH KOJI NOSE DRZAVU SVIH NJENIH GRADJANA U SRCU,PA ONDA CRNOGORSKOJ NACIJI.AKO NE ZADOVOLJAVA COVJEK PRVA 2 USLOVA MOZE BITI I ESKIM RUS SRBIN ILI CRNOGORAC.BOJIM SE DA TI NE ZADOVOLJAVAS NI JEDAN USLOV .DA PRIPADAS BILO KOJOJ NACIJI.OSIM AKO POSTOJI NACIJA ,,svemrzaca,, JER SVAKI CASTAN SRBIN , A ZNAM IH PUNO NE MRZI BILO KOGA POGOTOVU RODJENOGA BRATA CRNOGORCA I OBRATNO.PRIJATNO POPODNE TI ZELIM.PA AKO BOG DA DA SJUTRA PROSLAVIMO PLASMAN RUKOMETASICA SRBIJE I NASIH LAVICA BA OLIMPIJADU.POKUSAJ COVJECE DA UVAZAVAS LJUDE OKO SEBE ,KOJI DRUGACIJE MISLE. LJEPSE CES SE OSJECATI !!!!😉

  1. LipaLipa komentariše

   …nacija ljudi ne postoji, postoje ljudski rodovi, uslovno, rase,… jos jednom nacija, prirodno ne postoji, ona dogovor, … kao da se “dogovrimo” da smo vodozemci, … i dalje cemo biti ljudi, ljudski rod, … naravno da si pogresno vaspitan, komunci, …. samo onaj ko zna porijeklo, moze imati svijest, … onaj ko propagira, nacije, dobro zna ovo o svijeti, … oni oce horde, debila, zombija, tikvi bez korjena, … no si moj “realni” bez znanja, samim tim, bez, casti, postenja, obraza, vjere, … svega sto covjeka, cini covjekom, tako, nikao drugacije ,… ko ti god drugacije, govori, lazete, vara, … aj’ zdravo, ….

   2
   2
   1. Ivi komentariše

    Onda kreni da učiš Francusku buržoasku revoluciju, stigao si do rodova, to ti je Jovan Vladimir, ima i NACIA i nacin. To je različito i ne lupetaj. Šta je američka nacija? Ma nemoj?

    1
    1
    1. Ivi komentariše

     Nacija i nacion , on je mislio nacion.

     1. LipaLipa komentariše

      … nacija i nacion. isto. razliciti. jezici. … aj’ zdravo. …

    2. LipaLipa komentariše

     … Ivi. … ne umijes prosto prosirenu. dvije misli. sastaviti. …oces o narodu naciji taman posla. … treba bar osnovne pojmove. ali ispravne. znati. … nacija ne postoji. ona pandam. drzavnosti. … da nije tako onda bi g. Sinavata bio crnogors/srbin. … jer ima crnogorsko drzavljanstvo. … no znamo da on nije crnogorac/srbin. … neces valjda reci da amerikanci(bijelci. crnci. indijanc. razne vrste melezi) ista sa srbima. kad u pitanju. rod. zajednicko porklo. … u vrijeme Jovana Vladimira. niko pojma imao o naciji. … nacija definisana. krajem 19. vijeka. da kako. … no knjigu u sake. siru pismenost. boim se kasno. … aj’ zdravo. …

 7. trn komentariše

  Da li je Crna gora uopste drzava ako je za nju savjetodavno misljenje jedne komisije sveto slovo na papiru?Sta smo mi ako nas svaka budala sa zapada moze j.. kad mu se digne???

  1. LipaLipa komentariše

   … CG mozda vise drzava no vecina drzava u evropi svijetu. … mada u sustini vazalna…. aj’ zdravo. …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.