Lekić zove građansku opoziciju, al uzalud

0

Lider Demosa Miodrag Lekić vjeruje da je moguć dogovor građanske opozicije o jednom kandidatu na predsjedničkim izborima, ali i da opozicija grupisana u dvije, tri kolone, prije može smijeniti vlast, nego objedinjena, što se nerijetko postavlja kao imperativ.
Lekić kaže i da je opozicija, bez obzira na uslove u kojima se izbori održavaju, obavezna prema biračima da na njih izađe, a da od predstavnika EU, koji iz različitih razloga daju podršku vlasti, očekuje jasno izjašnjenje o regularnosti izbornog procesa.
On je za Televiziju Vijesti kazao i da je zbog važnosti postojanja građanske opozicije, koja nije održala sastanak najavljivan prije Nove godine, tražio da se lideri ove grupacije konačno okupe i razgovaraju.
“Tako da sam ja u ime Demosa, kao koordinator posljednjeg sastanka, dva puta pokrenuo inicijativu, negdje polovinom decembra, i juče, da se moramo sastati i da otklonimo sve te neodumice koje postoje, i koje je javnost primjetila. Mi smo proizveli određena očekivanja kod javnosti, i to one javnosti do koje držimo, demokratske, zrele, ozbiljne, u tom smislu smo dužni da sve to što prije raspravimo i dođemo do nekih zaključaka kako dalje”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.