Lekić: Vlada da se suoči sa svim izazovima

1

Miodrag Lekić (Demos) kazao je da je strpljenje građana na ivici, da su očekivali i očekuju da što prije vlada počne da rade da bi se suočila sa problemima zdravstvenim, ekonomskim i mnogim drugim.

“Ovo nepovjerenje koje je iskazano nije izazvalo reakciju, glasaćemo ovu vladu, ali je poenta u tome da popravimo situaciju i da krenemo u saradnju koja omogućava trajanje političkog života na bazi glasova građana 30. avgusta. Svi imamo odgovornost, ali vlada ima najveću jer je odgovorna za stanje u društvu. Kroz tu nadležnost treba da radi na ozbiljan način. Nulte tačke istorije i nova vlast koja misli da od nje sve počinje nije dobar pristup”, rekao je Lekić.

Dodao je da “ova vlada neće imati svog šefa, nekog ko će da diruguje, tako da ovo što se pominje kao slabost vlade, potencijalna nestabilnost, može da se vidi kao vrlina”.

“Velika koncentracija moći koja je karakterisala prethodne vlasti, od 1945. do 1990. i od 1990. do sada, i to nije dobro. Obično to ne završava dobro i ostavlja teško nasljeđe – neizgrađenost institucija. Pravosuđe mora da se opredijeli – ili će biti na strani Ustava i zakona ili na strani kriminala”, rekao je Lekić.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Sa onim advokatom, dječakom iz Bara, a makse tamo.

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.