Lakušić na izvorištu Bolje sestre ugostio ambasadore Kvinte

0

Izvorište Bolje sestre i korito rijeke Morače posjetili su predstavnici ambasada Kvinte i savjetnice predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, gdje sam ih upoznao sa nelegalnom eksploatacijama šljunka, pijeska i ekocidom u koritu Morače.

Predstavnici ambasada Kvinte izrazili su svoju zabrinutost zbog ovog problema i podržali naše napore u zaštiti prirode i očuvanju vodnih resursa. Takođe su izrazili spremnost da pruže podršku i pomoć u rješavanju ovog problema.

Tokom posjete, predstavnici ambasada su imali priliku da vide izbliza štetne posljedice nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka na izvorište Bolje sestre i korito Morače. Bili su iznenađeni razmjerama devastacije.

Na kraju posjete, izrazili su zahvalnost što su imali priliku da vide ovaj prelijepi dio prirode i obećali su da će se angažovati u pomoći na zaštiti i očuvanju izvorišta Bolje sestre i korita rijeke Morače.

Ova posjeta je bila korak naprijed u borbi protiv nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka i važan korak ka očuvanju prirodnih resursa Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.