Mladen Mikijelj

Lakušić (DNP): Ivan Vuković dobio nadimak Pantelija, jer se više bavi otkopavanjem grobova od Topalovića

0

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković svojim posljednjim nastupom je dokazao ne samo da nije gradonačelnik svih građana Podgorice, već da je za njega Migo Stijepović u svakom smislu bio i ostao Paris Saint Germain i to u najjačem sastavu, ocijenio je funkcioner DNP-a Zoran Lakušić.

“Umjesto da počne intenzivno da se bavi problemima kanalizacione mreže i gabaritnošću novih kontejnera ovaj podgorički Pivljanin je odlučio da nam drži lekcije iz patriotizma i istorije kvalifikujući više od polovine građana Podgorice psihopatološkim slučajevima. Ali što drugo očekivati od osobe koja je značajan dio svog dosadašnjeg života provela školujući se po inostranstvu, i to bez ikakve finansijske provjere imovnog stanja njegovih najbližih, koji su godinama na vodećim državnim i privrednim funkcijama uništavali potencijale ove države,ali zato redovno školovali djecu od Holandije do Masačusetsa”, kazao je on.

I sad je jedan od njihovih nasljednika nakon što je završio sve te velike škole po Evropi i Americi, a koji je tek u Crnoj Gori shvatio da je Belgija članica NATO – a, našao da nam dijeli moralno političke lekcije, želeći da se još dublje ugura u zjenice Mila Đukanovića.

“Tako je prije dvadesetak dana, ovaj inostrani profesor ugasio svijetlo u zgradi opštine protestujući zbog proslave ujedinjenja 1918. godine. Da je znao, trebalo je, čim je izabran za gradonačelnika da ugasi svijetlo u zgradi opštine, jer je Podgorici momentalno mrklo kad je ovaj junoša iz DKP – a sjeo u stolicu Marka Miljanova prvog gradonačelnika Podgorice. I da kojim slučajem vojvoda kučki Marko Miljanov može ustati iz groba i vidjeti ko ga je naslijedio, vjerujem da bi mlađani gradonačelnik istog trenutka, sa sve onim njegovim njemačkim bicklom stuštio prema Smokovcu”, navodi Lakušić.

Takođe, da je imao ko da ga nauči, znao bi da je zgrada u kojoj je ugasio svijetlo izgrađena za vrijeme te omražene Kraljevine Jugoslavije, i ako se već busa u “pivska komitska prsa”, najmanje što može da uradi jeste da se preseli u neku od tajkunskih građevina koje su nikle za vrijeme vladavine njegovog oca i strica, i da je okiti parolom od lampiona gdje bi pisalo: “ Nikad više 1918!.”

“Zato i nije čudo što je Ivan Vuković za nekoliko mjeseci upravljanja Podgoricom već dobio nadimak Pantelija, jer se više bavi podizanjem spomenika i otkopavanjem grobova nego svi članovi porodice Topalović zajedno uključujući i Bilija Pitona. A kad ne postavlja spomenike, onda kiti jelke, i to u fontani, što predstavlja vrhunac kiča, neukusa i administrativnog zastiđa. Tako će Podgorica zahvaljući Ivanu Vukoviću biti prvi grad na zemaljskoj kugli u kojem se iz fontane navodnjava novogodišnja jelka. A kad bi mi bili maliciozni kao on, trebalo bi da postavimo pitanje da li posle svega što je dosad saopštio i uradio, aktuelni gradonačelnik Podgorice zaslužuje makar sistematski pregled? Zbog toga ćemo ga u daljim polemikama tretirati upravo na način da je njemu potrebna pomoć iz svih aspekata, ali bez obzira na njegovo trenutno stanje, sigurno mu nećemo dozvoliti da vrijedja više od polovine građana Podgorice, već ćemo ga redovno podsjećati da je njegova nadležnost kanalizaciona mreža i moderni kontejneri… I da ponekad održi poneki posmrtni govor kad nema ko drugi iz DPS – a, jer mu to izgleda najbolje ide od ruke, poručio je Lakušić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.