Kuva među klanovima u DPS-u: Milo sprema ofanzivu, Duško se brani policijom!

Kuva među klanovima u DPS-u: Milo sprema ofanzivu, Duško se brani policijom!

Sukob između struja u DPS-u koje personifikuju Milo Đukanović i Duško Marković ulazi u poslednju fazu i već na jesen se mogu očekivati i prve javne varnice, saznaje Borba. Đukanović se poslednjih mjeseci svjesno povukao iz javnosti i iz prikrajka je posmatrao poteze koje je povlačio Marković. Kako saznajemo, nije isključeno da Đukanović odluči, da raspiše prijevremene izbore na proljeće, kao odgovor na Markovićevo šurovanje sa dijelom opozicije, kao i otvoreni sukob sa Socijaldemokratama oko Aerodroma.
“Promjenama u policiji, Marković je potrošio i poslednji adut, tačnije, samo je poslao poruku da je to jedini sektor koji kontroliše u ovom momentu. Ogradio se svojim ljudima u policiji i to je njegov najveći domet. U partiji nema podršku, pa je to svjesno pokušavao da prikrije flertovanjem sa dijelom opozicije, kako bi ih pridobio za ono što slijedi i poslao poruku međinarodnoj zajednici da na njega može da se računa. Takođe, javno se zakačio sa državnim vrhom Srbije, otvorio je front i sa koalicionim partnerima iz SD-a oko Aerodroma, kaže naš sagovornik.
Đukanović je prećutao razmjenu udaraca između zvanične Srbije i Crne Gore, takođe, ne uključuje se u polemiku oko Aerodroma, ali ni oko izbornog zakonodavstva i eventualnih dogovora sa dijelom opozicije.
“Đukanović je najbližim saradnicima nagovijestio da nije isključeno da se ide na prijevremene izbore, jer njegov mandat za predsjednika je tek počeo da teče ove godine i faktički je pred njim pun petogodišnji mandat. On želi na čelo Vlade odanog čovjeka. Jasno je da on i Marković nijesu na istim talasnim dužinama i to više nije ni tajna. Računa da bi upravo izborima, mogao da Markoviću izbije sve političke adute i da ga vrati na mjesto koje mu pripada, navodi naš sagovornik.
Ako se odluči za raspisivanje prijevremenih izbora sad je gotovo izvjesno da Marković neće biti njegov kandidat za premijera.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *