Kriza “drma” Vladu: Abazović krivi Vukšića za aferu “Simijanović”

9

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić “napravio propust odavanjem tajnih podataka” u aferi “Simijanović”.

-Razgovaraću sa njim o tome- rekao je Abazović nakon višesatne sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je održano njegovo kontrolno saslušanje.

Abazović ostaje pri tvrdnji da je priča oko njegovog susreta sa Stevanom Simijanovićem preuveličana i da ničim nije povrijedio nacionalni interes Crne Gore.

-Čitava priča je hiperbolisana i apsolutno nikakvi nacionalni interesi nijesu povrijeđeni. Simijanović vjerovatno nije jedina osoba koja se lažno predstavila sa kojom sam se sreo poslije izbora. Pročitali smo dokumenta i navode. Neka služba radi svoj posao, što se mene tiče uvijek ću biti transparentan- kazao je Abazović.

On je ponovio da se sa Simjanovićem samo jednom sreo, i to u hotelu Centre vile.

-Nakon toga sam dobio informaciju da se radi o lažnom diplomati i tu su svi kontakti prestali. Po mom skromnom sudu mi smo danas imali jako korektnu raspravu ne samo na ovu temu, nego i na mnoge druge. Ja sam srećan i zadovoljan- kazao je Abazović.

Član Odbora za bezbjednost i odbranu Raško Konjević kazao je da očekuje da Tužilaštvo otvori proceduru jer je Vukšić odavanjem tajnih podataka prekršio član 26 Zakona o tajnosti podataka i da zbog toga treba još večeras da podnese ostavku.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da će krajem marta ili početkom aprila biti održano novo kontrolno saslušanje Dritana Abazovića i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbijednost (ANB) Dejana Vukšića u vezi sa mogućim kršenjem tajnosti podataka.

Abazoviću logično da Krivokapić formira partiju

Potpredsjednik Vlade smatra logičnim odluku premijera  Zdravka Krivokapića da osnuje partiju, naročito zbog toga što je bio aktivan na izborima u Nikšiću.

-To nije loše da se formalizuje. Na taj način će biti odstupanja od onoga što je izborna ideja da imamo ekspertsku i ne političku vladu, ali to je što je. To ne tumačim kao nešto što je loše. Neosporno je da će to izazvati novi politički momenat”, dodao je Abazović.

 

 

9 Comments
 1. bajo. komentariše

  Drilasa smo cascavali sa nasim devojksma, mlsdost iu bg zvala da mu duva, a on, on nami ga turi do balcaka

  10
  6
  1. Ivi komentariše

   Pokvareni čovjek lažav kao i ovaj. Ovaj se sa krimosima petlja. GADNI IZDAJNICI MEDO, PIPUN I MANDO, GAAADNIII. !

   6
   6
 2. Bato komentariše

  Onda svaka partija po MANDATIMA U VLADU

  29
  1
 3. Bokelj komentariše

  Neka Krivokapić vrati mandat da se raspišu novi izbori, neka osnuje stranku, neka pobijedi na izborima pa da mu je sa srećom. Sve ovo što radi i što je do sada radio je toliko prljavo da prljavije ne može biti.

  39
  7
  1. trn komentariše

   Da je Dritan karakter nije napada Vuksica a on 6 puta gori.

 4. Abvg komentariše

  Pa sta ako se sastao. Nije smak svijeta. Sa kakvim se kriminalcima Milo sastajao pa nikome ništa. Čak je i šinavatri drzavljanstvo dao

  27
  8
 5. Realan komentariše

  SADASNJA VLAST NIJE NI SVJESVA KAKVE ,,policajce,, IMA U BIVSOJ VLASTI ,KOJI IMAJU U NALOM PRSTU SVE NACINE MALVERZACIJA ZAKULISNIH I NEDOZVOLJENIH RADNJI KOJIMA SU SE BAVILI 30 G. TAKO DA UM NI NAJMANJA SITNICA NECE PROMACI.EVO DANASNJA IZJAVA D.ABAZOVICA GOVORI O TOME.PROSTO JE CINJENICAMA SATJERAN UZA ZID DA PRIZNA DA JE DIREKTOR ANB URADIO NESTO STO JE TAKO OPASNO ZA DRZAVU I PROTIVZAKONITO A TEK CE TE DA VIDITE KAD NA PREMIJERSKOM SATU 25 MARTA ,,opkole,, PREMIJERA ONAKO RJECITOG I OTRESITOG.BICE INTERESANTNO.

  16
  1
 6. Pantelija komentariše

  Kakve podatke i kome ih je otkrio Vukšić? Možda nešto o RAšku Konjeviću, kad je on najupućeniji u zavjeru! SAmo nešto nije logično – ako je Vukšić na spisku advokata američke ambasade a radi, kako ga optužuju za Ruse, tu nešto sa spinovanjem duboko smrdi! Bebina škola – lud, zbunjen, (ne)normalan!

  10
  1
 7. Listantisatanista komentariše

  Ruši Vukšića jer se usudio da javno kukaže na Dritanove mahinacije. A ministar sile misli da je zaštićen. Valjda nije nacionalni značaj ni interes prikrivanje ovakvih podataka. Milovi đaci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.