Krivokapić prevario javnost i birače: Logično je da osnujem partiju, DPS neću da demontiram da bi neki drugi došli umjesto njih!

43

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je zadovoljan rezultatima Vlade u proteklih 100 dana i da nema potrebe za novom avanturom u vidu eventualne rekonstrukcije. On je u intervjuu za Dan rekao i da je u ovim okolnostima logično pitanje osnivanje partije.

Izrazio je spremnost da Crna Gora primi nove akreditive za ambasadora Srbije Vladimira Božovića ako je to njihov izbor, ali i ponovio da ova vlada ne može poništiti odluku prethodne o protjerivanju.

Upitan o mogućoj saradnji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), premijer je odgovorio da je to nemoguće i da s tom partijom dijeli samo istu državu, i ništa drugo.

Osvrnuo se i na problem pandemije, pozivajući sve građane na odgovornost i poštovanje mjera.

“Zdravstvena situacija u Crnoj Gori jeste ozbiljna i činimo sve što je u našoj moći da ublažimo posljedice koje je izazvala pandemija Kovid-19”, rekao je Krivokapić.

Rekao je i da se osjeća odgovornim za sve što se u Crnoj Gori dešava od 4. decembra naovamo, “ne ulazeći u to da li sam ja lično išta pogriješio”: “Ja sam predsjednik Vlade i normalno je da neću da bježim od odgovornosti. Znam da sam pokušao da uradim sve što je moguće, ne štedeći ni sebe ni svoj tim, kao što je slučaj i u ostalim situacijama. Ipak, ovo bih sveo i na ličnu odgovornost svakog od nas pojedinačno i trebalo bi da ubuduće vodimo više računa jedni o drugima”.

Pitanje da li planira osnivanje partije je, kaže Krivokapić, starije od njegovog premijerskog staža, jer su mu to pitanje, navodi on, postavljali još u vrijeme kada je sastavljana vlada.

“Ono je logično ako se uzme u obzir da je Crna Gora iz suštinski jednopartijskog sistema, u kojem je odluke donosio jedan čovjek, a sprovodilo ih nekoliko ljudi, ušla u višepartijski sitem u kojem ni na jednom nivou odluke ne donosi jedan čovjek. Niti je skupštinska većina monolitna u tom smislu, niti se u Vladi donose odluke jer tako kaže premijer”, rekao je Krivokapić.

Partije je, kaže, posmatrao samo kao oblik organizovanja za iskazivanje volje naroda.

“Međutim, sada sam suočen sa činjenicom da je taj proces evolucije političkog organizovanja u Crnoj Gori negdje zapeo. Stoga pitanje hoću li osnovati partiju u ovim okolnostima smatram logičnim i vodeći se logikom odnosiću se prema tom pitanju u budućnosti”, rekao je Krivokapić.

Govoreći o tome postoji li teoretska mogućnost da u budućnosti sarađuje sa DPS-om, Krivokapić je rekao da sa tom partijom dijeli samo istu državu, “u kojoj nam proteklih 30 godina nije bilo isto, niti smo je isto voljeli”.

Kad je riječ o ambasadoru Vladimiru Božoviću, premijer je rekao: “Ako Srbija želi Božovića kao jedinu mogućnost za budućeg ambasadora u Crnoj Gori, ona to može uraditi poštujući diplomatske protokole”.

“Nadam se da će svi biti zadovoljni time što ćemo prihvatiti nove akreditive za gospodina Božovića. U ovom trenutku Vlada ne može poništavati odluke koje nije ni donijela. Vodeći se Bečkom konvencijom, mi smo željeli na najbolji način da iskažemo svoj stav, tako da prepreka saradnje između dvije države ne može da bude Zdravko Krivokapić ili bilo koji građanin ili funkcija. Za dobru saradnju potrebna je dobra komunikacija, razgovori, dogovori i, naravno, poštovanje i uvažavanje i jedne i druge države, koje su apsolutno nezavisne”, kazao je on.

43 Comments
 1. Ivi komentariše

  Pošto je došla 7 decembra a objavila 17 marta da respirator ne rade, ona treba na kontrolni saslušanje a ne da šeta po Beogradu. Da se vidi sve i o lekovima. Osnuj, tako i treba i gazi i DF i Demokrate, biće ti obezbijedjeno kso u Nikšiću. Problem su oni što te drže, umjesto da tebi i ekspertima pruže priliku da osnuje partiju.

  9
  23
  1. tako stoje stvari komentariše

   Juče napisah, išćerasmo lisicu na čistac, sad ćemo lako sa njom !

   Tek će ovaj umišljeni mesija da vidi šta je ” artiljerija DF-a “, kad krene da gruva, razbucaćemo ga, ” poginuće” politički ko Daka u rodnom gradu, a da čizme nije obuo kako treba.

   Najveća korist, dobit izbora u Nikšiću, po DF nije potvrda stabilnosti biračkog tijela, već skidanje tog bremena odgovornosti za ” svesrpsku stvar ” koji je DF sebi navalio na pleća, vodeći računa o interesima Crkve, opštem srpskom interesu a sa druge strane, razvlašćivanju i rušenju DPS koji je interesu svih gradjana CG, kako Srba tako i onih koji to nijesu.
   Lukavi pop Gojko Perović, dobro je to svatio, pa se kreno da ” pere ” od politike nakon izbora…ali džaba, DF ima sada prostor političkog djelovanja, da udari ” atriljerijom ” po svim protivnicima, ma sa koje strane dolazili…DPS je odlično ” tukao” medjutim bili su problem ti “naši” zarad ” naše ” stvari.
   Sad kad su maske pale, kad su Krivokapić, Daka, i Jonaikije, jasno i nedvosmisleno pokazali, da ih nije briga za opšte dobro, već da vode isključivo politiku u uskom ličnom interesu, da im je meta DF, onda i DF može da se okrene sebi i svojim političkim interesima, jer što bi Mandić, Knežević i ekipa oko njega više vodili računa o interesu Eparhije budimljansko-nikšićke, kad vladika koji je na njenom čelu na vodi interesa o njenoj budućnosti, već o budućnosti jedne političke opcije i ideje.

   Biće veselo…a Milo može da trlja zadovoljno ruke, zahvaljujući Krivokapiću i njegovom mentoru popu Peroviću.

   32
   4
   1. Ceca komentariše

    Ovaj Krivokapić ako ovako nastavi i Abazovic samo ce pomoći DF jer otvaraju Oči Biračima a Oni otkrivaju pravo lice kao Daka.Becicu bi predložila da ostane svojstven i da radi ono što Narod i Birači žele od njega.DPS ne želi niko normalan više.Dosta Nam je Tajkuna bilo.SDP to se pokazalo.DPS da ne krađu i potkupljuju isto bi bili prepolovljeni.Sto je dosta dosta je svaki put

    7
    4
   2. LipaLipa komentariše

    … Stvari, … oce li premijer ili nece li, osnivati stranku, njegova stvar, volja. … kao i svakog covjeka, na svijetu, uostalom, … ako “umisljen” nebitan, sto ce vama “artiljerija” df, … ekipa zvana front, nikad svojom glavom, ista cinjela, radila, … sve sto radili, radili na stetu, naroda, … osim u avgustu, prosle, kad im crkva nametnula volju, … pop Gojko, sram te bilo, ima legitimna, zvanja, titule, … no ti priznajes samo jedno zvanje “Vozd” Srba, Vucko, avetni, alavi, … sto vam smeta Daka, bilo ko, ko stranku osniva, … no losu k.. i dlaka smeta, da kako, … smeta Joanikije, nije vladika “Vozdov” kao “patrijah”, Porfirije, … smeta vama (pitao sam, ko ste vi ?) svako, ko sopstvenom glavom, casno i posteno, …” bice veselo” ako se “radujes”, marginalizaciji df, tek je pocelo, … milo vec trljao ruke, javno, nakon, … pomoci od Vucka, sns, na izborima u NK, … misli stabilizovao, dps, vec opet sanja vlast, … vjerujem u boga Jednog, u narod srbski, … nista nece biti od “planova” koje milo/vucko, … pa i ti, kao njihova us, sprovodis, … aj’ zdravo, …

    2
    4
    1. tako stoje stvari komentariše

     @ DuaLipa

     Neka Zdravko Krivokapić osnuje stranku, ja sam jedan možda od rijetkih koji to govori od prvog dana, od volje mu, slabe mu koristi. Što prije izadje u javnost sa jasnim političkim programom i ciljevima, prije će mu biračko tijelo okrenuti ledja…

     Treba samo da ima na umu jednu ” sitnicu “, a to je da je nakon izbora u Nikšiću, preuzeo na sebe ” krst ” i pečat da je ON taj koji je razbio jedinstven front protiv Djukanovića, zarad svojih ličnih političkih ambicija, da je on taj koji je krenuo da razbija jedinstvenu koaliciju ZBCG, koja je nastala blagosovim blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, i koja je pobijedila na izborima DPS. Od tog krsta i pečeta, teško da će ga i spin doktori sa Vijesti osloboditi…

     Toga je nakon lošeg i izostalog rezultata ” sahranjivanja” DF-a u Nikšiću, svjestan i Krivokapićev politički mentor, pop Perović, zato se sad pokušava da ” opere ” od politike. Džaba. Milo dok pravi namoguću i najširu koaliciju, dotle Zdravko Krivokapić sa druge strane razbija pobjedničku koaliciju, koja ga je dovela na mjesto tu dje je sad, razbija koliciju koju je blaženopočivši mitropolit Amfilohije blagosovio, to samo slijep ne vidi !!!

     Za čiji račun to čini ???

     6
     2
     1. LipaLipa komentariše

      … Stvari, … nije Zdravko razbio, srpsku opciju/e u NK, … vec Vucko/sns, podrzavajuci samo jednu, df, … mada njegov (vucko) cilj, bila podrska, milio/dps. podjele, … djela sude a ne price lazne, .. nikad u skoro deset godina, oficijal, u PG, “prijatelj”, naroda srbskog, … moramo se manuti takvih “prijatelja”,, da kako, … posebno front, ma nestace, kao “igrac” bitan, … mani se “popa” Gojka, Mitropolije, imaju oni svoju pamet, dokazali, … bas ti znas sto Anfilohije, zeleo, namjeravao, … oces da rusis Jonikija, Mitropolju, drazi Porfirije, “patrijah”, … ne smeta sto on andriju/milana, javno, … primio, podrzao, izgeda, kontraproduktivno, … licemerno kao i uvijek, Stvari, jezuitizam, hriscanski, .. no dosta, za sada, “cucemo se”, … aj zdravo, ..

      1
      1
     2. tako stoje stvari komentariše

      @ DuaLipa

      Jest, pravo zboriš DuaLipa, da magare prevrne tovar na Čevu, tebi bi bio opet kriv Vučić i Srbija.
      Postaješ smiješan, prelazi ti Vučić i priča oko njega u bolesnu opsesiju, reko ti da imam veze sa njim, koliko i ti recimo sa Andrijom Mandićem, ali ne vrijedi, Vučić, pa Vučić, pa Vučić. Ajd neka bude kriv Vučić ako ti je tako lakše.

      Eto jeste Vučić kriv, jel ti sad milo ? Vučić je razbio jedinstvo koalicije ZBCG tako što nije htio nikog iz te koalicije koju je predvodio kako ti kažeš ” nestranačka ličnost” Krivokapić da uzme u vladu ( kao da je vlada njegova privatna prćija ) jer mu eto nijesu dovoljno dobri, neće ON ( možeš misliti važne ličnosti) političare u vladu no samo ” experte” pa bratski, onako srpski, podijeli velikodušno DPS-u ministarske funkcije, oni su mu ideološki bliži. Nije on džaba njih po vlastitom priznanju novinarima tri decenije glasao ! Vidi se to nesumnjivo po smijeru i politici kako vodi vladu, nakon DPS-a imamo opet DPS…mjesto radijatora, dobismo “poštenjačinu” ali ista politika osta.

      Eto ispostavi se na kraju da ta ” nestranačka ličnost” zapravo nije nestranačka već da je igračka popa Perovića, negov loš pokušaj izleta u politiku, zato ga i pominjem, ne ne daj Bože, što imam protiv njega išta lično, daleko bilo.

      Pop Perović je ušao u politički ring, i kao i svaki bokser koji udje u ring, treba da bude spreman da prima i udarce, ne da se krije iza autoriteta mantije, kao do sada. Isuviše se obezobrazio, i umislio da je mudar i pametan,isuviše je puštan olako, uljuljkao se u svoju umišljenu samobitnost, samo iz našeg obzira, naše ljubavi i poštovanja prema Crkvi kao instituciji, pa mu se nije odgovaralo kako zaslužuje.

      E prošlo vrijeme to, eto ima ljudi, običnih smrtnika poput mene, da oće i da smiju otvoreno o svemu, bez kalkulacija.

  2. Ja komentariše

   Ivi sješi odavde pas ti majku jebo prikrivenu

   9
   3
  3. Zecanin komentariše

   Osladila se tebi politika dobro izgleda..Vi i Deitan vladate sa 5 posto glasaca…e ovo nidje na svijet nema nego su gori ovi sto vam to dozvoljavaju.Da ste posteni obadvojica kao sto govorite za sebe nikad u te fotelje nebi sjeli sa tolikom podrskom naroda.

 2. sanya261 komentariše

  Ti drugi su oni koje si podrzao na parlamentarnim izborima. Mjesec dana prije osnivanja partije si izjavio da je neces osnovati. Toliko o tome koliko drzis do onoga sto kazes. Jasno je kao dan da si osnovao partiju, i ti i Daka, da ne biste dozvolili jacanje Srba u Crnoj Gori.

  42
  3
  1. Helm komentariše

   Sanya261

   Mnogi apstinenti među njima je najviše Srba smatraju da su svi političari isti i da nemaju za koga da glasaju na izborima. Ne pripadaju grupi ljudi kojima se govori i nameće za koga da glasaju.

   U Crnoj Gori postoji deficit demokratije ali i deficit srpskih stranaka i zato je pravo osvježenje kada se na političkoj sceni pojavio Davidovićev Narodni Pokret koji je 1/1 srpski Pokret i koji može oko sebe da okupi različita politička opredeljenja Srba i na svoju stranu može da privuče SNP i UCG koji su izgubili svoju prepoznatljivost u okviru DF-a.

   Krivokapić sa Demohrišćanskom strankom može da privuče ljude sa dualno stvorenim srpsko-crnogorskim identitetom.

   1
   23
   1. tako stoje stvari komentariše

    Tomislave, to je plan koji je “trust” ocvalih mozgova KOS-a osmislio ?

    Do juče Titovi komunisti, danas velji Srbi…pregazilo te vrijeme “publicisto” !

    8
    1
  2. Zaviša komentariše

   Ovaj portal je zastiđe df-a

   1
   1
 3. Helm komentariše

  Sasvim je legitimno da osnuje partiju kao i izjava da ne želi da sarađuje sa DPS-om.
  Osnivanjem nove partije možda bi privukao na svoju stranu jedan dio ucjenjenih glasače DPS-a i jedan dio glasača Demokrata i DF-a.

  5
  26
  1. tako stoje stvari komentariše

   Problem ” trusta ” mozgova koji nam sa strane gura “spasonosno” rješenje, u vidu nove demohrišćanske partije, je u tome što ne razumije, da biračko tijelo DPS nije ideološko biračko tijelo u 90% slučajeva, već interesno biračko tijelo.
   To su ljudi iz državnog aparata, njihove porodice, rodjaci, ljudi iz biznisa koji je zasnovan i utemeljen na pripadnosti DPS-u, koji ekonomski zavise od njih, i da bez sasijecanja finansijske moći, sposobnosti i moći upravljanja sistemom, nema osipanja interesnog DPS biračkog tijela, jer glasajući DPS oni glasaju za sebe, svoju egzisteciju, i dok je god tako, nema osipanja biračkog tijela DPS-a, džaba “spasonosne” demohrišćanske stranke.

   “Trust mozgova” treba da je svjestan da ne bi ni Zdravko Krivokapić promijenio stranu, ne bi se odrekao dugogodišnje podrške, glasanja za DPS da nije našao INTERES na drugoj strani.

   6
   2
   1. Helm komentariše

    Tako stoje stvari

    U tome je kvaka i tajna uspjeha . Ti ljudi iz interesa glasaju i glasaće za vlast, a vlast je Zdravko Krivokapić.

    1
    4
    1. tako stoje stvari komentariše

     Zdravko Krivokapić je u ovih par mjeseci pokazao da je politički impotentan, kojeg niko ozbiljno više ne shvata.
     Vlast i moć u Crnoj Gori se ne ” crpi ” iz formalnih državnih i partijskih funkcija već iz paradržavnih, parapolitičkih i parapolicijskih krugova, koje on ne kontroliše, i jasno je pokazao, da niti ima snage, volje, znanja ni potencijala da se izbori sa tim snagama, te ga više niko i ne uzima za ozbiljno a kamoli da je on stvarna vlast. To se sa ” strane” ne vidi…

     Neće dugo proći vremena, od 2/3 plebiscitarne podrške svih gradjana u jednom trenutku, koju je nesumnjivo imao, doći će do toga da će se 2/3 ljudi sprdati sa njim.

     4
     1
 4. Joja komentariše

  Sve prevara zasto?

  23
  3
 5. Ivi komentariše

  Pustite, to jeste njegovo pravo. Ali od 7 decembra do 17 marta je dugo. ONA NA KONTROLNO SA SLU ŠANJE. Narod je mirniji onda po 18 umire dnevno a rekli su da nema potrebe, A RESPIRATOR NEMA POSLE 3 MJESECA!

  10
  8
 6. Litijas komentariše

  Zdravko je sramota Crne Gore. Bezocan i neljudsak prevarant.

  37
  6
 7. Ivi komentariše

  Srbi ti neće podmetati ledja da osniva nove BND DEMOHRIŠĆANE. A odakle ćeš izvlači vidi sam, ima pravo da osnuje partiju, to je nesporno.

  19
  4
  1. Helm komentariše

   Da li je ovo najava da Demohrišćani izlaze na lokalne izbore u Herceg Novom?!

   15
   1
 8. Lud zbunjen normalan komentariše

  Neces da demontiras DPS? Nisi obavjesten da je ta partija posle izbora i naravno prije, zaposlila horde svojih neobrazovanih, neukih glasaca sa mnogo kupljenih diploma? Nisi obavjesten da kuci sjedi mnogo skolovane omladine koji cekaju da rade ono za sto su se skolovali? Nisi obavjesten koliko je ljudi uslo u ozbiljne godine cenajuci svoje radno mjesto??? Neobavjesteni, sram te bilo za sve sto radis i ne radis!

  17
  2
 9. Niksicanin komentariše

  Ovo će biti novi Crnogorski lažni car Šćepan mali.
  Ali Krivokapiću odletjet ćeš prije i laganije nego DPS

  13
  2
 10. GOST SAGOVORNIK DNEVNIKA komentariše

  Ok, sada je sve jasno.

  Cilj mu je da ne demonitra DPS i njegove kadrove u drzavnoj upravi za koje ceni da ce preci u tu njegovu stranku jer je njima bitno samo da su u stranci koja je na vlasti, da bi zadrzali radna mesta i ostale privilegije. A to je dobar deo kolaca, plus oni koji tradicionalno glasaju za vlast i onog ko je na njenom celu. Tako ce DPS glasove da se podele, i Zdravko 200% Crnogorac milsi da im uzeti bar 10-15%.

  Lukavo, nema sta,

  A za svo to vreme za sve ce biti krivi DF, Srbija, Vucic i Rusija.

  7
  1
 11. Rade komentariše

  Samo pročitajte naslov i vidjećete o kakvom se patološkom lažovu radi- Živković i njegov portal.

  5
  2
 12. Neko. komentariše

  Zdravko razocarenje Crne Gore. Ljude zahvaljujuci kojima, naravno posle naroda, GA je dveo do te pozicije je izdao. Izgleda mi kao da Ce da Nam services isti politike kao DPS, a to je obecanja Bez djela

  5
  2
 13. akvarius komentariše

  Ne pada snijeg da pokrije brijeg ,tragovi su tu.

  4
  1
 14. LAki komentariše

  “DPS neću da demontiram da bi neki drugi došli umjesto njih”
  Ovo je u naslovu,ali u tekstu ne naidjoh na tu izjavu.To je stav portala’!?!

  5
  1
 15. PZP Zagorič komentariše

  Moramo se u DF-u potpuno okrenuti našoj jedinoj domovini Crnoj Gorii početi da vodimo procrnogorsku politiku. Nebojša je jedini koji to personalno može da iznese. Otaraiti se svih grebatora iz drugih strančica i Front svesti na Novu, PZP i DNP. Razmisliti i o spajanju u jednu stranku, za lidera izabrati Medojevića. Promjeniti vizuelni identitet, crvena i zlatna boja i u našoj simbolici moraju dominirati. Raskinuti saradnju sa Vijestima, Danom i SPC. Od televizija sarađivati samo sa Duškovom A1 i Draženovom Prvom. Rukoljubovu vladu momentalno oboriti.

  2
  4
 16. Nasi komentariše

  Borba Jos Samo nije napisala da je Krivokapic guster. Mada ce Medo I to brzo povezati.

 17. Luka komentariše

  Dje je neces osnovati jedva cekam,dje mandata neces sastaviti slino i prevarantu jedan,pokazao si pravo lice gubitnice

  2
  2
 18. Realan komentariše

  OSJECALI SE DF TOLIKO NEMOCNO KAD NE SMIJE DA OBORI VLADU ,CJI PREMIJER,KOGA ONI IZGLASASE,ZATRPAVA IH SMECEM I PONIZAVA NA SVAKOM KORAKU.STALNO KAZU DA SU PORAZILI DF ,NA DRZAVNOM NIVOU ,PA SADA U NK. A U STVARI PORAZILI STE SAMI SEBE .KAKO VIDITE IZLAZ IZ OVE SITUACIJE? DA VAS KRIVI SVAKI DAN OSVJEZAVA HLADNIM TUSEM ILI DA BUDETE JUNACI KAKO SE PREDSTAVLJATE.SVE CE VAM GLASACE UZETI LUKAVI ALEKSA A VI SAMO ZAPOMAZITE.

  3
  1
 19. Realan komentariše

  ,,ispravka,, PORAZILI DPS A NE DF.

  2
  1
 20. Milica komentariše

  Toliko od one price da neces osnivati svoju partiju i obecanja narodi da ce se dps poslati u proslost…..

  3
  1
 21. Mihailo komentariše

  Opet bi katunjanski kameleon da se okoristi o crkvu da bi se dokopao moći. Ovakvog podlaca svijet nije vidio!

 22. Veselin komentariše

  Čovjek koji ne drži riječ i nema svoje ja u narodu se vazda nazivao splacinom!

 23. Lazo komentariše

  Obični pion DPS-a, koliko god govorio da nije.

 24. trn komentariše

  Ako je ovo gore u naslovu izjavio Zdravko Krivokapic ne postoji vise niti jedan razlog da ne dodje do smjene premijer. Tridesetgodisnja borba koja je bila usmjerena na razbijanju kriminogenog DPS-a ovom izjavom dovedena je u pitanje,no vise ne vjerujem ni sebi kad nesto kazem da sam rekao tako da ostavljam prostor da se ovo istrazi a Mandic i Knezevic izvuku iz misji rupa u koje ih je ugurao Zdravko Krivikapic.

 25. Nevena komentariše

  Sve što je rekao, porekao je. To je, očigledno, takav tip čovjeka.

 26. vaso komentariše

  Vala ga ućera cetnikklerofasistima

 27. Jovana komentariše

  E to je to. Prvo se predstavio kao spasilac, a sad mu se već osladilo, pa bi da osnuje partiju. A sve kao neće.

 28. Milena komentariše

  Od izbora radi sve suprotno onoj politici koju je predstavljao narodu kao svoju sto je zapravo bila politika Df i iskoristio to da dodje do premijera a sad udara po Df-u vise nego po Dps-u! Izdaja!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.