Krivokapić: Podnijeti krivične prijave protiv poslanika koji su odali tajne podatke

2

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić nepravedno i neprofesionalno je optužen za odavanje tajnih podataka od pojedinih poslanika u skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Pozvao je tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su “nedostojni funkcije” i koji su javnosti dostavili tajne podatke.

“Oni nemaju pravo na to. Mogu nama da prave bilo kakve priče, ali ovo je jedina istina. Ako tužilaštvo to ne uradi, onda oni ne rade posao na pravi način”, poručio je predsjednik Vlade.

Krivokapić je istakao da, po zakonu, “isti ti poslanici ne smiju da odaju nijednu informaciju niti podatak, sve dok se ne skine veo tajnosti sa tog podatka.”

“Određeni poslanici su istrčali ispred rude da bi optužili Vukšića da se na tom dokumentu nalaze podaci koji predstavljaju podatke dobijene od NATO članica. To nije tačno. Taj podatak je interni podatak ANB-a i dostavljen je poslanicima”, kazao je Krivokapić.

Poslanici su dobili podatak i zaduženi su, kako je kazao, da brinu o tajnosti tih podataka na isti način kao ANB, predsjednici države i Skupštine, kao i premijer.

“Ali, javnost je upoznata da je taj podatak bio na raspravi Odbora i lansirana je činjenica da je Vukšić dostavio podatke koji pripadaju nekoj drugoj, a ne našoj službi”.

Krivokapić je kazao da će Vukšić, prema njegovim informacijama, pokrenuti interni postupak kako bi se utvrdilo kako je dokument došao do Odbora.

“Ovo nije slučajno, već ne znam koji pokušaj da se minimiziraju određeni članovi Vlada, a satim tim i Vlada. To se radi po principu koji je odavno u javnosti spinovan. Umjesto da Vukšić bude lovac na istinu, on treba bude lovina i u toj lovini zna se ko su saučesnici”, rekao je Krivokapić.

2 Comments
  1. Dzoni komentariše

    dje mi zivimo

  2. Realan komentariše

    OK PREMIJERU KAZES POSLANICI NE SMUJU OVO NE SMIJU ONO…. ALI SEF SVIH BEZBJEDONOSNIH SLUZBI SMIJE DA SE SASTAJE SA KOJEKAKVIM TIPOVIMA I DOGOVARA POSLOVE ZA DRZAVU ,PRIJE NEGO STO ZATRAZI OD TIH SLUZBI BAREM I POVRSNIJU PROVJERU TIH PROTUVA. PLUS TOGA MU DOZVOLE DA SA LAZNIM DOKUMENTIMA I TEK DOBIJENIM LICNOM KARTOM C.G. NAPUSTI ZEMLJU.MISLIS LI DA SMO SVI PASLI TRAVU ILI PILI NEKU BRLJU PA NAM SE POMUTIO MOZAK KAO TEBI.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.